A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları A Grubu’ndaki ilk maçında Fransa’ya 55-39 mağlup oldu.
Ay-yıldızlılar mücadeleye Birsel Vardarlı Demirmen, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Nevriye Yılmaz ve Lara Sanders beşiyle başladı. Maça iyi savunma yaparak başlayan miller ilk 5 dakikayı 5-0 önde geçti. Baskısını arttıran milli takım, çeyreği 16-8 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe de iyi savunma yaparak başlayan ay-yıldızlılar, istediği atışları yapamayınca farkı açamadı. Ardından Fransa oyunda dengeyi kurmaya başladı. 15. dakikayı 18-13 önde geçen Fransa’ya karşı milliler sayı üretemeyince çeyreği Fransa 22-19 önde kapattı.
Üçüncü çeyrekte milliler hücum anlamında daha etkili oldu ve 25. dakikayı 29-26 önde geçti. Fransa da etkisini arttırdı ve dış atışlarla oyundaki üstünlüğü korudu, çeyreği 41-35 önde geçti.
Son periyotta hücumda sıkıntı yaşasan milliler, rakibin atışlarına da engel olamayınca fark açılmaya başladı. Top kayıpları sürerken fark iyice açıldı ve Fransa maçı 55-39 kazandı.
A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın Fransa ile oynadığı maçı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Harun Erdenay, Başkanvekili Akın Süel, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Türkmen, Bahar Akgün, Genel Sekreter Celal Arısan, Sportif Direktör Barbaros Akkaş, Hakem Direktörü Recep Ankaralı da takip etti.
Millileri olimpiyatlardaki ikinci maçında 7 Ağustos Pazar günü TSİ 23.30’da Avustralya ile karşılaşacak.