A2 Milli Futbol Takımı, Challenge Trophy Turnuvası Final maçında, Slovakya'ya penaltı atışları sonunda 5-4 mağlup oldu.

Normal süresi 2-2 biten ve penaltılar sonucu 5-4 sona eren maçta milli takımın gollerini 24. dakikada Cenk Tosun ve 43. dakikada Ömer Bayran atarken, Slovakya'nın gollerini 78. dakikada Filip Kiss ve 90+5. dakikada Tomas Malec kaydetti.

International Challenge Trophy Turnuvası B Grubu'nda; Slovakya, İngiltere ve Estonya ile mücadele eden A2 Milli Takımı, Estonya'yı 2-1, İngiltere'yi 2-0 yenip, Slovakya ile 4-4 berabere kalarak grubu 7 puanla lider tamamlayarak yarı finale yükselmişti.

Milli takım, yarı finalinde de İtalya'yı normal süresi 2-2 berabere sona eren karşılaşma sonrası oynanan uzatmalarda eşitlik bozulmayınca yapılan penaltı atışlarında 3-1 mağlup ederek finale yükselmişti.

INTERNATİONAL CHALLENGE TROPHY TURNUVASI HAKKINDA

İki yılda bir düzenlenen ve 23 yaş altı kategorisindeki futbolcuların forma giyebildiği milli takımlar düzeyindeki International Challenge Trophy'nin 2013-2015 yılları arası için düzenlenen bu organizasyonuna sekiz ülke katılıyor.

FIFA'nın belirlemiş olduğu tarihlerde tek devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonucunda, gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar yarı finale yükseliyor. Tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynanan yarı final ve final maçları sonrasında şampiyon belirleniyor.

International Challenge Trophy'nin 2011-2013 dönem turnuvasında A2 Milli Takımı deplasmandaki oynanan finalde Norveç'i 1-0 yenerek şampiyon olmuştu.

Teknik Direktör Müfit Erkasap yönetimindeki A2 Milli Takımının aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Hayrullah Mert Akyüz (Adanaspor)
Lokman Gör, Emrah Başsan, Emre Akbaba (Antalyaspor)
Cenk Tosun (Beşiktaş)
Eren Albayrak (Çaykur Rizespor)
Birol Parlak, Kaan Kanak, Engin Bekdemir (Eskişehirspor)
Barış Yardımcı (Gaziantepspor)
Abdulaziz Demircan, Deniz Türüç, Ömer Bayram (Kayserispor)
Ümit Kurt (Medicana Sivasspor)
Musa Çağıran (Osmanlıspor Futbol Kulübü)
Oğuzhan Berber (Samsunspor)
Ömer Ali Şahiner (Torku Konyaspor)
Salih Dursun (Trabzonspor)