A2 Milli Futbol Takımı, International Challenge Trophy Turnuvası yarı final maçında yarın İtalya ile deplasmanda karşılaşacak.

İtalya'nın Caserta kentindeki Pinto Stadı'nda TSİ 15.30'da başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Daniel Siebert yönetecek. Siebert'in yardımcılıklarını Christian Gittelmann ile Marcel Pelgrim yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise daha sonraki günlerde belli olacak.

Turnuvanın diğer yarı final maçında ise A Grubu 1.'si Norveç ile B Grubu 2.'si Slovakya yine yarın karşı karşıya gelecek.

Tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak yarı final maçlarının galipleri finale yükselecek.

International Challenge Trophy Turnuvası B Grubu'nda; Slovakya, İngiltere ve Estonya ile mücadele eden A2 Milli Takımımız, Estonya'yı 2-1, İngiltere'yi 2-0 yenip, Slovakya ile 4-4 berabere kalarak grubu 7 puanla lider tamamlayarak yarı finale yükselmişti.

İtalya ise Norveç, Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte mücadele ettiği A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak yarı final oynama hakkı elde etmişti.

Teknik Direktör Müfit Erkasap yönetimindeki A2 Milli Takımı'nın aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Abdülaziz Demircan, Musa Çağıran (Kardemir Karabükspor), Hayrullah Mert Akyüz (Adanaspor), Kamil Ahmet Çörekçi, Kaan Kanak (Eskişehirspor), Ümit Kurt (Medicana Sivasspor), Mustafa Akbaş, Soner Aydoğdu (Trabzonspor), Atınç Nukan, Kerim Frei, Cenk Tosun (Beşiktaş), Eren Albayrak (Çaykur Rizespor), Emre Akbaba (Albimo Alanyaspor), Emre Çolak (Galatasaray), Ömer Ali Şahiner (Torku Konyaspor), Ömer Bayram (Kayserispor)

INTERNATİONAL CHALLENGE TROPHY TURNUVASI HAKKINDA

İki yılda bir düzenlenen ve 23 yaş altı kategorisindeki futbolcuların forma giyebildiği milli takımlar düzeyindeki International Challenge Trophy'nin 2013-2015 yılları arası için düzenlenen bu organizasyonuna sekiz ülke katılıyor.

FIFA'nın belirlemiş olduğu tarihlerde tek devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonucunda, gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar yarı finale yükseliyor. Tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynanan yarı final ve final maçları sonrasında şampiyon belirleniyor.

International Challenge Trophy'nin 2011-2013 dönem turnuvasında A2 Milli Futbol Takımımız deplasmandaki oynanan finalde Norveç'i 1-0 yenerek şampiyon olmuştu.