A2 Milli Futbol Takımı, International Challenge Trophy Turnuvası yarı finalinde İtalya'ya penaltılarla 5-3 üstünlük sağlayarak finale kaldı.

İtalya'nın Caserta kentindeki Pinto Stadı'nda oynanan karşılaşmada A2 Milli Futbol Takımı'nın normal süresi 2-2 berabere sona eren ve oynanan uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca yapılan penaltı atışlarında 3-1'lik üstünlük sağlayarak finale yükseldiği maçta gollerini 20. dakikada Soner Aydoğdu ve 53. dakikada Cenk Tosun kaydetti. İtalya'nın gollerini ise 18. dakikada Forte ve 47. dakikada Farago attı.

Uzatma dakikalarında eşitlik bozulmayınca yapılan penaltı atışlarında; Kamil Ahmet Çörekçi, Musa Çağıran ve Kerim Frei penaltı atışlarını gole çevirirken, İtalya adına kullanılan bir penaltı direkten dönerken, kaleci Hayrullah Mert Akyüz 2 penaltı atışını kurtardı.

Karşılaşmanın 26. dakikasında Atınç Nukan, 82. dakikasında ise Emre Çolak kırmızı kartla oyun dışı kalırken, teknik direktör Müfit Erkasap 89. dakikada hakem tarafından tribüne gönderildi.

Turnuvanın diğer yarı final maçında Norveç ile Slovakya, 26 Mart 2015 Perşembe günü karşı karşıya gelecek.

International Challenge Trophy Turnuvası B Grubu'nda; Slovakya, İngiltere ve Estonya ile mücadele eden A2 Milli Futbol Takımı, Estonya'yı 2-1, İngiltere'yi 2-0 yenip, Slovakya ile 4-4 berabere kalarak grubu 7 puanla lider tamamlayarak yarı finale yükselmişti.

İtalya ise Norveç, Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte mücadele ettiği A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak yarı final oynama hakkı elde etmişti.

INTERNATİONAL CHALLENGE TROPHY TURNUVASI HAKKINDA

İki yılda bir düzenlenen ve 23 yaş altı kategorisindeki futbolcuların forma giyebildiği milli takımlar düzeyindeki International Challenge Trophy'nin 2013-2015 yılları arası için düzenlenen bu organizasyonuna sekiz ülke katılıyor.

FIFA'nın belirlemiş olduğu tarihlerde tek devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonucunda, gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar yarı finale yükseliyor. Tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynanan yarı final ve final maçları sonrasında şampiyon belirleniyor.

International Challenge Trophy'nin 2011-2013 dönem turnuvasında A2 Milli Futbol Takımı deplasmandaki oynanan finalde Norveç'i 1-0 yenerek şampiyon olmuştu.