Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu 6. İnternasyonel Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası hakem semineri gerçekleşti.

Toplantıda, 12-13 Eylül tarihinde Hatay’da yapılacak İnternasyonel Aba Güreşi 6. Dünya Kupası Şampiyonası’yla ilgili son teknik bilgiler hakemlere verildi. Hakem Semineri, Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Eş Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ve federasyonun ikinci Başkanı Muzaffer Ilıcak yönetiminde gerçekleştirildi. 6. Dünya Kupası Şampiyonasına Afganistan’dan Almanya’ya, Azerbaycan’dan Yakutistan’a kadar 30 ülkenin katılacağı bildirildi. 12 Eylül günü yapılacak şampiyonaya ait Türk sporcularının seçmesi için de 31 şehirden sporcu davet edildi.

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Eş Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, ”Dünyanın en büyük organizasyonundan biri haline gelen ve artık 30’a yakın ülkenin katılımıyla gerçekleşen şampiyonanın kurucusu, kollayıcısı ve dünya çapında bir spor haline getirilmiş olmasında en büyük etken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tır. Onun gayretleriyle aba güreşi artık bir dünya markası haline gelmiştir. Bu sayede Türk gelenek ve görenekleri tanıtılmaktadır. Bu spor, Orta Asyalı kardeşlerimizin yanı sıra Balkanlar'da ve Avrupa’da da yaygınlaşmaktadır. Bunun en önemli belirtisi ise 27 Haziran günü Almanya’da yapılan Uluslar arası 2. Almanya Aba Güreşi Turnuvasıdır.” dedi.

Seminerde, aba güreşindeki teknik bilgiler verilerek dikkat edilmesi gereken noktalara değinildi. Eğitim sırasında sporcuların soruları da cevaplanarak gösteri yapıldı. Yoğun ilgi gören eğitim sonrasında katılımcılara sertifika verildi.