Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 6.sını düzenlediği Aba Güreşi Dünya Kupası, 3 kıtadan 30’a yakın ülkenin katılımıyla gerçekleşti.

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu (DAGGSF) Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın öncülüğünde dört ülkenin katılımıyla 6 yıl önce başlayan dünya kupası organizasyonu, bugün 30’a yakın ülkenin katılımıyla gerçekleşti. Aba Güreşi Dünya Kupası organizasyonuna Türk devletlerinin yanı sıra Avrupa ve Balkanlardan da sporcular katıldı. Organizasyona Afganistan, Azerbaycan, Belarus, Başkurdistan, Bulgaristan, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Iran, Kırgızistan, KKTC, Macaristan, Moğolistan, Makedonya, Nahçivan, Romanya, Rusya, Türkmenistan, Tataristan, Kırım, Özbekistan ve Türkiye’den 700’den fazla güreşçi katıldı.
Aba Güreşi Dünya Kupası’nda, Türk Milli Takımı güreşçileri iki birincilik, iki ikincilik ve iki üçüncülük elde etti. Müsabaka sonuçlarına göre Türkiye, 44 puanla ülke klasman listesinde ilk sırayı alarak dünya şampiyonu oldu.

60 kiloda İranlı rakibi Mahdi Elmi’yi yenen Gökhan Şerbetçi altın madalya aldı. 70 kiloda ise Özbekistanlı Rıfat Rahmatulahev İranlı Ebrahim Valiyan’ı geçerek şampiyon oldu. 80 kiloda ise Moğolistan’dan Dogua Drorj Türk Milli Takımı sporcusu Mevlüt Çolak’ı yenerek ilk sırayı aldı. 90 kolada ise Türkiye adına güreşlere katılan Javakhr Khusanov, İbrahim Güleş’i yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Başpehlivanlık maçında ise Moğolistan’dan şampiyonaya katılan Bat Orshıkh, Türkiye’den Zafer Buriev’i zorlu bir mücadelenin ardından yenmeyi başardı.

Kilolarında dereceye giren sporculara ödülleri törenle verilirken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Şampiyonada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizin ellerine sağlık.” diyerek teşekkürlerini dile getirdi.

Müsabakaya katılım gösteren hakemlere, katılım sertifikası takdim edilirken, madalya ve kupa töreninin ardından günün anısına güreşçiler hatıra fotoğrafı çektirdi.