Ligin 28. haftasında 1-0 geriye düştüğü maçta İstanbul Başakşehir'i 4-1 yenerek zirve yarışını sürdüren Bursaspor'da galibiyet sevinci kısa sürdü. Yeşil-beyazlı futbolcular, kupada 28 Nisan Salı günü karşılaşacakları Fenerbahçe maçına konsantre olduklarını söylediler.

Bursaspor'un başarılı kalecisi Harun Tekin, İstanbul Başakşehir maçının kendileri için çok önemli olduğunu ve kazanmayı bildiklerini kaydetti. Harun, şu değerlendirmede bulundu: "1-0'dan geri dönüş yapmak çok önemliydi. Çok önemli bir galibiyet aldık. Maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Önümüzde Fenerbahçe maçı var. Bu maçı unutup, en iyi şekilde Fenerbahçe maçına hazırlanmalıyız. Oradan da iyi bir sonuç almak istiyoruz. Bizim için çok önemli bir karşılaşma. Taraftarlarımız da bizim için çok büyük bir güç. Onları maça bekliyoruz, stadı doldursunlar."

JOSUE: FENERBAHÇE MAÇINI BEKLİYORUZ

Başarılı orta saha oyuncusu Josue ise karşılaşmayı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Josue, şunları dile getirdi: "Kazanmayı çok istiyorduk. Ama bu burada bitti. Önümüzde bizi bekleyen bir karşılaşma var. Ona motive olduk, evimizde oynayacağımız Fenerbahçe karşılaşmasını bekliyoruz. Deplasmanda oynadığımız maçta yenildik. Bunun tamamının sadece bizim suçumuz olduğunu düşünmüyoruz. Ama her ne olursa olsun evimizde galip gelmek istiyoruz ve mutlu bir şekilde kupada ikinci maça gitmek istiyoruz."

"VOLKAN'LA ARAMIZ ÇOK İYİ"

Maç içerisinde Volkan Şen ile yaşadıkları tartışmanın hatırlatılması üzerine, bunun büyütülecek bir durum olmadığını belirten Josue, "Takımlarda, karşılaşma içinde bu tür şeylerin olması normal. Bir mücadele veriyoruz. Tartışmaların yaşanması normaldir. Volkan'la aramızın çok iyi olduğunu herkes biliyor. Saha içinde böyle bir tartışma yaşadık, saha dışına çıkınca her şey normale döndü." diye konuştu.

"BAKAMBU ÇOK HIZLI"

Başakşehir maçında 2 gol atıp bir de asist yapan Bakambu'yu tebrik eden Josue, genç oyuncu için şu ifadeleri kullandı: "Kendisini iyi hissettiğinde takımı için fark oluşturan bir oyuncu. Çok hızlı ve gerçekten devamlı golü arıyor. Şimdi yanımızdan geçerken biraz yorgun görünüyor alabilir ama gerçekten çok hızlı ve saha içinde bizim için çok önemli işlere imza atıyor. Eminim iyi işler yapmaya devam edecektir."

ŞAMİL: TARAFTARIMIZ YALNIZ BIRAKMASIN, BURSA'DA FİNAL OYNAYACAĞIZ

Civelli'nin yokluğunda defansta görev alan Şamil, güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Dördüncülük mücadelesinde Başakşehir üstümüzdeydi, böylece puan farkını kapatmış olduk. İlk yarı istediğimiz oyunu sergileyemedik, rakip kapandı, hatalarımızdan yararlanmak istedi. Basit hatalar yaptık. Ama ikinci yarı daha konsantre oynadık, sonuca yönelik oynadık ve elimize geçen fırsatları değerlendirdik. Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. Bugün stadımız dolu olmasına rağmen taraftarlarımız müthiş bir baskı kurdu, destek verdi. Fenerbahçe maçında da bizi yalnız bırakmasınlar, çok önemli bir maç. Onlarla birlikte güzel bir galibiyet alıp final oynayacağız burada." şeklinde konuştu.