Trabzonspor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Erkan Zengin’in ceza sahası içerisinde attığı pası eliyle kesen Denayer’in pozisyonuna penaltı vermediği gerekçesiyle hakem Cüneyt Çakır’a tepki gösterdi.

Üstünsalih, 1 - 0 kaybettikleri Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada, hakem Cüneyt Çakır’ın kötü bir performans sergilediğini savundu. Denayer’in pozisyonunun kesinlikle penaltı olduğunu söyleyen Üstünsalih, “Bu penaltı ise başka ne penaltı olur. Hakemler hakkında çok konuşmak istemiyorum. Ben, Cüneyt Çakır’ın kişiliğini seviyorum, ama bugün ortaya koyduğu performansı beğenmedim. Kararlarında tutarlılık yok. Dünya Kupası’ndaki performansı yoktu. Golün öncesindeki harekette faul yoktu. Dolayısıyla bir takımın kaderiyle de oynamış oldu. Takımımıza güveniyoruz. Yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Maçtan sonra bir güvenlik görevlisi ile Cüneyt Çakır arasında yaşanan tartışmayla ilgili de konuşan Üstünsalih, “Abartılacak bir şey yok. Cüneyt Çakır’a taraftarlarımız kötü yönettiği için tepki gösterdi. O da buna alınmış olacak ki, koridorda güvenlik görevlisi ile sözlü diyaloğa girerek ardından şikayetçi oluyor. Ama güvenlik görevlilerinin şefi, şikayetçi olacak bir durumun olmadığını söylüyor. Ben kendisiyle konuştum. Abartılacak tartışılacak bir durum yok.” ifadelerini kullandı.