İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray karşısında 2-0 mağlubiyetten geri dönüş yaparak maçı 2-2 bitirmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Takımının deplasmanda Galatasaray ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam, rakiplerinin ilk 20 dakikada üzerlerine baskı yapacağını bildiklerini vurgulayarak, "Galatasaray ilk 20 dakikada baskı yaparak sonuç almaya çalışacaklardı. Bu baskıyı nasıl kırarız, hafta içinde çalıştık. Pas trafiği ve kenarlara atacağımız toplarla Galatasaray'ın baskısı kırılacaktı. Maçın başında pozisyonlara girmeye başladık. Sabri'nin yaptığı ortada Selçuk İnan golü attı ve geriye düştük. İkinci yarı başında Galatasaray'ın golü öncesinde pozisyon vardı. Penaltı mı diye özellikle sordurdum, penaltı dediler. O pozisyon dönüp geldi, golü yedik. Sonrasında yaptığımız değişiklikler ile oyuna ortak olacağımızı biliyorduk. Oyunu 2-2 berabere getirdik, hatta kazanabiliyorduk. Onların hedefi farklı bizim hedefimiz farklı. Geri düşün yaparak bu sonucu almak önemli." dedi.

Maç içinde ve maçın bitiminde Chedjou ile yardımcısı Erol Bulut arasında yaşananlar hakkında ise Abdullah Avcı, "Yaşananları kameralar çekmiştir. Bu şekilde konuşmak istemiyorum. Büyük takımlara dokunmayacaksın. 2-0'dan 2-2 olunca büyük takımların canı yanıyor. Oyuncular arasında klasik olan şeyler olmaması gereken şeyler oldu. Ben fair-play ruhuna dikkat eden bir hocayım. Soyunma odasında bunların devam etmemesi gerekiyordu." açıklamasını yaptı.