Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda oynadıkları Mersin İdmanyurdu maçından çıkardıkları bir puanın önemine dikkat çekerek, "Deplasmanda alınan puan puandır." dedi.

1 Kasım Pazar günü yapılacak olan milletvekili genel seçimi nedeniyle hafta içine alınan 10. hafta maçında Mersin İdmanyurdu'na konuk olan Medipol Başakşehir 1 puanı 1-1'lik skorla aldı. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı 1-1 berabere kaldıkları Mersin İdmanyurdu maçı sonrası yaptığı açıklamada ilk yarısını çöpe attıkları bir oyun sergilediklerini ifade etti.

Planları, stratejileri ve oyun içindeki düşüncelerinin hiç birinin uygulanmadığını anlatan Avcı, "Bunu da uygulayamadığımızın dışında enerjimizin ilk yarı itibariyle hiç olmadığı, bizim gibi takımın daha tepkili, daha alanları daraltan, topa daha çok sahip olan veya topu çabuk tutan bir takım görüntüsü vardı. Bir tane şut attık. Rakipte 7-8 şut attı ilk yarı itibariyle. 45. dakikada içeri girerken duran toptan yediğimiz gol, ikinci yarı itibariyle oyuncularımız enerjisini içeri çekmemiz gerekiyordu. Bunu devre arası itibariyle sağladık." şeklinde konuştu.

"Böyle takım değiliz biz böyle oyunlar oynamıyoruz ilk 45 dakika için söyleyeyim." diyen Avcı, ikinci yarı itibariyle tamamen oyunu döndürmek için her türlü varyasyonu deneyen şutu deneyen yana ortayı deneyen topu tekrar alan oyuna giren oyuncuların Uğur'un olsun Sokol'un olsun Altuğ'un olsun oyuna katkılarının son derece önemli olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Son dakikaya kadar geri dönüşü kurtarmak için mücadele ettiler ve bunun karşılığını aldılar. Kazanabilirdik. Son dakika golü biliyorsunuz kaybedebilirdikte. Golü erken bulsaydık belki oyunun gidişatı daha farklı olacaktı. Bugün deplasmanda alınan puan puandır. Bizim yolumuz uzun bir yol. Zaman zaman bu oyunun içinde dalgalanmalar olacak. Bunu daha aza indirmeye çalışacağız. Rakibimizi tebrik ediyoruz, onlara bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz."