Süper Lig'de yarın Galatasaray'la karşılaşacak İstanbul Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, rakiplerinin stresli kendilerinin ise daha özgüvenli olduğunu söyledi.

İstanbul Başakşehir, Galatasaray'la yapacağı maçın hazırlıklarını tesislerde yaptığı antrenmanla tamamladı. Antrenman öncesinde İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Lider bir takımla oynayacaklarını hatırlatan teknik direktör Abdullah Avcı, "Özellikle Hamza Hamzaoğlu geldikten sonra oyun planlarında bir değişiklik oldu. Arena'da her zamanki gibi çok baskılı başlayacaklar. Biz de bunun karşısında bu baskıyı nasıl kırarız, oyuna nasıl ortak oluruz? diye hem teoride hem de pratikte çalışmamızı yaptık. Galatasaray nasıl liderse biz de onların bir altında Avrupa kupalarını kovalayan, bunun içinde olmaya çalışan bir takımız. Bizim de yarışımız farklı bir yarış. Onun için bu maç Galatasaray için ne kadar önemliyse bizim için de o kadar önemli." şeklinde konuştu.

Abdullah Avcı, güzel bir maç olacağını dile getirerek, şöyle devam etti: "İyi bir oyun olacak. Ve bunun içinde biz cebimize ne koymaya çalışacaksak oyunun içinde de onu koymaya çalışacaığız. Oyunun başından sonuna kadar oyunun içinde olmak istiyoruz."

Futbolcularının son durumları hakkında bilgi veren Avcı, Doka'nın sakatlığının devam ettiğini belirterek, "Önümüzdeki hafta salı günü bizimle çalışmalara başlayacak. Mossoro iyileşti. Alexandru Epureanu'nun cezası vardı bitti, Yalçın da yarın bizimle birlikte olacak." ifadelerini kullandı.

Avrupa kupalarına katılma yolunda durum değerlendirmesi de yapan Avcı, "Yarından sonra 10 hafta kalacak. Şu anda Bursaspor, Trabzonspor ve ligde şampiyonluklar yaşamış büyük kulüplerle bu yarışın içinde olmak bizim gelişimimiz için son derece önemli. Dışarıda 33 puan var. Yaklaşan takım olur mu bilmiyorum. En yakın takımla aramızda şu anda 7 puan fark var. Yarış böyle devam edecek. Sonuna kadar yarışın içinde olmak istiyoruz. Dediğim gibi yarınki maç önemli maçlardan bir tanesi. Galatasaray daha stresli, biz özgüvenliyiz. Umarım bunun karşılığını alırız." diyerek sözlerini tamamladı.