Mersin İdmanyurdu ile 2 - 2 berabere kalan İstanbul Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, her türlü hücum organizasyonunu denediklerini, fakat kazanamadıklarını söyledi.

İKi kere yenik duruma düştükleri ve son dakikalarda buldukları golle 1 puan aldıkları maçın ardından açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı, "Yüksek topu fazla deneyen, düşen toplarla beraber duran top ve taçlarda etkili olan bir takımdı. Bunun karşılığında özellikle çok fazla orta sahada ve bekler tarafından açık veren bir takımdı. Oyun planımız, düşen topları alıp bununla beraber doğru organize ataklar geliştirmekti. Bugün ilk defa bu kadar boşluk veren bir takıma karşı bu oyunu doğru bir şekilde denemeye çalıştık. Ama oyunun başında böyle bir gol yemek, tekrar bir geri dönüş. Bizim oyuncularımızın oyun disiplininden vazgeçmeden denemeleri önemliydi. Sonra tekrar oyuna döndük, bireysel anlamda kötü bir gol yedik. Bunlar oyunun içinde var." şeklinde konuştu.

Avcı, oyunu doğru oynamaya çalıştıklarını dile getirerek, "Sahanın daha düzgün olmasıyla pas trafiğinin biraz daha fazla olacağı oyunun gerçeklerini oynamaya çalıştık. Her türlü hücum organizasyonunu denedik, ama kazanamadık. İyi, mücadeleci ve gollü bir oyun oldu. Her iki takım oyuncularını da tebrik ediyorum." cümleleriyle sözlerini tamamladı.