Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kazanmayı alışkanlık haline getirmenin önemli olduğunu kaydetti.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu’nun 9. haftasında Medipol Başakşehir, Torku Konyaspor’u 4-0 farklı mağlup etti. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Avcı, ilk olarak Bandırmaspor Teknik Direktörü Turhan Özyazanlar'ın vefatını üzüntüyle öğrendiğini belirterek, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Karşılaşmayla ilgili ise tecrübeli teknik adam, "Oyunda birbirine benzer iki takımın, sahanın içinde sıkışan bir oyun başlangıcı bekliyorduk ve oyunda böyle başladı. ilk 35 dakika oyun tamamen bizim elimizin altındaydı. 3. bölgeye girişlerimiz daha fazlaydı oyun 35-45 dakikalar arası Torku Konyaspor'a geçer gibi oldu ama orada da pozisyon vermedik. Rakip 90 dakika boyunca kalemize bir tek şut atabildi." dedi.

İlk golün galibiyette anahtar olduğunu belirten Avcı, "Duran toptan öne geçmek oyunu elimize almamızı sağladı. İkinci yarı dengeli başladı. İkinci golle beraber rakibinde genişlemesinden dolayı oyun tamamen bizim elimize geçti. Böyle haftalarda böyle skorlar alıp ve oyun kalitesini biraz daha yukarı çekip, bununla kazanmak ve özellikle kazanmayı alışkanlık haline getirmek bizim için önemli." diye konuştu.

Ligin 10. haftasında Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda oynayacaklarını da kaydeden tecrübeli teknik adam, "Özellikle geçen sezon ligi bitirdiğimiz yerlerde dolaşabilmemiz için kazanma alışkanlığını devam ettirmemiz lazım. Torku Konyaspor'a bugün itibariyle 15 puanı var. Biz daha yeni yakaladık 15 puanı. Oyuncularımı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Son 5 maçta 4 galibiyeti de değerlendiren Abdullah Avcı, "Oyun dışında dalgalanmalar olabilir ama biz özellikle detaylı bir şekilde çalışıyoruz. Geçen senede pek kalmak istemiyoruz. Bunun üzerine neler geliştirebiliriz bunun için uğraşıyoruz. Geçen yıldan bu seneye göre oyun kalitemizde yüzde 29 artışımız var. Geçen yıl adım adım büyüyorduk. Hücumdan savunmaya geçişleri son derece doğru yapmaya çalışan bir takımız. Umarım, oyun kalitesini kaybetmeden bu yarışın içinde bu ligin doğrularını yapan takımlarından biri oluruz." dedi.