İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ligi dördüncü bitirmeleri halinde çok büyük bir prestije sahip olacaklarını söyledi.

İstanbul Başakşehir, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 33. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor. Bugün akşam saatlerinde gerçekleştirilen idman öncesinde İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘Şampiyonluğu belirleyecek bir maç olacak’ şeklinde kendisine gelen bir soruya Avcı, “Ben öyle bakmıyorum. Bizim tarafımızdan da bakılmasını rica ediyorum. Bizde bugün ligin dördüncüsüyüz. Altımızda ki takımlardan dört puan öndeyiz. Bir maç kazanmak bizim adımıza ligi dördüncü bitirmek. Kendi adımıza da şampiyonluk. Çünkü ilk üç bu ülkenin lokomotifleri, Trabzonspor Türk futbolunun çok önemli bir takımı. Bursaspor ise bu şampiyonluğun tatmış bir takım. Bizimde bu altı içinde olmamız güzel bir şey. O yüzden biz ligi belirleyici değil kendi durumumuzu belirleyeceğiz. O yüzden kazanıp ligin dördüncülüğünü son haftaya girmeden garantilemek istiyorum. Bu ligin en iyi takımlarından bir tanesi ile oynayacağız. Umarım bunun karşılığını biz alırız.” diye cevap verdi.

Bir basın mensubunun ‘Önümüzde ki sene şampiyonluk hedefiniz var mı?’ şeklinde ki sorusuna ise tecrübeli teknik adam, “Böyle bir şey olma ihtimali var mı? Ulaşılabilir gerçekçi hedefler koymak daha doğru olur. Biz gelişen bir takımız. Evet sezon başında böyle bir yol haritamız yoktu ama yol haritamız böyle çıktı. Şampiyonluk gerçekçi ve ulaşılabilir bir hedef değildir. Bizim önemli olan buralarda seyretmemiz. Avrupa kupalarına katıldığımızda uluslararası seviyede bir takım tecrübeler kazanmaktır. Bunlar ligimize bir sonraki oynayacağımız oyunları olumlu yansıyacaktır diye düşünüyorum.” şeklinde cevap verdi.

“ÇOK YAKIN ZAMANDA ANADOLU’DAN ŞAMPİYON ÇIKMAZ”

Öte yandan yakın bir zamanda da Anadolu takımları içerisinden şampiyon çıkmayacağını kaydeden Avcı, “Umarım bu yarışın içerisinde takım sayısı fazlalaşır ve rekabet ortamı artarsa buda Türk futboluna olumlu yansıyacaktır.” dedi.

“LİGİ DÖRDÜNCÜ BİTİRİRSEK BÜYÜK BİR PRESTİJ”

Ligi dördüncü bitirmenin kendileri adına büyük bir prestij olacağını belirten Avcı, “Artı olarak da kulübe ekonomik olarak çok büyük bir katkı katacak. Uluslararası seviyede oynamak büyük bir tecrübe. Önümüzde ki senenin planlamasını da onun adına yapma zamanımız olacak.” diye konuştu.