Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, takım olduklarını söyleyerek, "Parçalar bazen oynuyor. Parçalar oynadığı zaman kalite bazen artıyor, bazen de azalıyor” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Medipol Başakşehir, evinde Osmanlıspor ile 2-2 berabere kaldı. Mücadele sonrasında düzenlenen basın toplantısında Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.
Başarılı teknik adam, "Oyunun ilk 45 dakikası iki takım içinde çöpe atılmış bir yarıydı. Rakip avantajlı girdi. Penaltı öncesinde geçiş oyunuydu. Verilen penaltı 2-0 oldu. Sonrasında başka senaryo oldu. İki santrfor oldu. Kenarları kullanmak, daha fazla orta yapmaktı. Bugün 21 tane şut attık. Rakipten daha fazla orta yaptık. Karakter koymak, geri dönmek, son derece önemliydi. Oyunu da çevirebilirdik. 4 galibiyet bir beraberlik. Toplamda 3 tane gol yedik. Biri penaltıdan, ikisi duran toptan. Büyük takım olmak için böyle maçlarda karakter göstermek önemli. Onun için son 20-25 dakikalık oyun için oyuncularımı tebrik ettim. Türkiye’de oyunu hızlandırmak, topun oyunda kalması için biz teknik direktörlerin oyuncularımı yönlendirmemiz gerekiyor. Bugün 40-45 dakika top oyunda kaldı. İngiltere’de 60 dakika oyunda kalıyor. Onun için geri dönüş çok sağlıklı. 5. maç, mağlubiyetimiz yok. Ligin tepesindeyiz. Bu bize gurur veriyor. Hikayemizi zenginleştirmeye çalışıyoruz. Kazanmak istiyorduk. Bundan geri dönmek son derece önemli” diye konuştu.
“Doğru işler yaparsak bunun karşılığını alırız”
Süper Lig’de lider olan Medipol Başakşehir’in taraftar ve basın mensupları tarafından az takip edildiğinin sorulması üzerine Abdullah Avcı, şöyle cevap verdi:
“Bu bir spor kültürü ile ilgili. Ülke genelinde var. Kulübümüz de bunla ilgili çok önemli projeler ve çalışmalar yapıyor. Bugün lider bir takım olmak zaten bizi konuşmuyorlar ki. Lider de olsak devam da etsek bu futbol ikliminin gerçeği. Reyting hangisi fazla alıyorsa bu şekilde o tarafa doğru yönelinmesi lazım. Bugün çok önemli bir derbi var. Biz buna alıştık. Biz bir hikaye yazmaya çalışıyoruz. Bugün 300’üncü maç.. Bunu zenginleştirmeye çalışıyoruz. Kulübümüzü büyütmeye alışıyoruz. Türk futboluna bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ben bu tarafından bakıyorum. Doğru işler yaparsak bunun karşılığını alırız. İlgiyi çekmek mi Türk futbolunda yapılması gerekenleri mi konuşmak medya açısından bence daha doğru. Bugün Türk futbolunda 2016’da başka bir şey konuşuluyor, Avrupa Şampiyonası bitiriliyor sahanın dışı konuşuluyor. 2018 başlıyor sahanın dışı konuşuluyor ama Türk futbolunda eğitim amaçlı neler yapılıyor bunları ne sizler ne de bir başkaları ilgilenmiyor veya bilgi sahibi değiller. Bence bunlara biraz daha devreye sokmak daha doğru olur. Bu bizi geliştirmiyor olduğumuz yerde saymamızı sağlıyor.”
“Önemli olan buralardan dönüşleri yapabilmek”
Mossoro’nun kendileri için önemli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Avcı, sözlerine şöyle devam etti:
“Oyun içinde önemli sorumluluklar alıyor. Hakan arkada olmasına rağmen oyuna doğru tepkiler verdi. Emre ve Mahmut ile topa sahip olma oranımız daha fazlaydı. Emre bir tek Fenerbahçe maçında 55. dakikaya kadar vardı. Umarım bu hafta bizimle olacak. Başka bir oyun oluyor. Zaman zaman bunu yaşıyoruz. Emre önemli bir karakter, sahanın içinde oyunu doğru yönlendiriyor. Napoleoni sakatlıktan çıktı, çok iyi çalışıyordu bizde onu ödüllendirdik ve karşılığını aldı. Hakan iyi çalışıyor. İyi bir takımız ama parçalar bazen oynuyor. Parçalar oynadığı zaman kalite bazen artıyor, bazen de azalıyor. Önemli olan buralardan dönüşleri yapabilmek. Geçen hafta iyi oynadık, kazandık. Oyunlara geç girmememiz lazım. Bugün geç girdik. Büyük olmak takım için bu adımları doğru atmamız gerekiyor. Osmanlıspor’a Avrupa kupası maçında başarılar diliyorum.”