Medipol Başakşehir Futbol Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yeni sezon ve UEFA Avrupa Ligi ile ilgili hedeflerini açıkladı. Avcı, ilk hedeflerinin UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak olduğunu söyledi.

Medipol Başakşehir bugün kendi tesislerinde yaptığı antrenmanla yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan teknik direktör Abdullah Avcı, 29 Haziran itibarıyla yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını belirtti.

Geçen sene ulaşılabilir hedeflerini parçadan bütüne giderek yakaldıklarını ifade eden Avcı, "Önemli olan ise önümüzdeki sezonda yakaladığımız bu hedefleri geliştirmemiz gerekiyor. Bu gelişme oyun anlamında da olacak. Geçen seneki eksiklerimizi görüp 4-5 tane transfer planımız vardı, bugün itibariyle 4 tanesini gerçekleştirdik. Bir oyuncu transferimiz kaldı. Biliyorsunuz 30 Temmuz'da Avrupa Ligi ön eleme maçımız var. Bunun için de en sağlıklı bir şekilde bu hafta itibariyle İstanbul'da, 5 Temmuz itibariyle de Hollanda'da devam edeceğiz. 3 hazırlık maçını Hollanda'da, 4.'sünü İstanbul'da planlıyoruz. 5. maçımız ise Avrupa Ligi maçı olacak. Burada bizim için ulaşılabilir hedef gruplara kalmak olacak." dedi.

Geçtiğimiz sezon yakalanan başarının sırrı için ise tecrübeli teknik adam, "Abdullah Avcı olarak değil ekibi olarak düşünmek lazım. Başkan ve yönetim, kulübü çok sağlıklı yönetiyor. Ben tamamen sahanın içi ile ilgileniyorum. Ekip ile beraber bunu en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Özellikle oyuncu grubunun burada çok işine odaklanmış bir ortam sağlanmış vaziyette. İşin açıkcası bunu bozacak çok fazla etken de yok. Tamamen gelişime müsait. Bununla beraber sürekli ve istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Bunun yanı sıra büyük bir aile ortamı var. O yüzden adım adım büyüyen ve gelişen bir takım olmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Abdullah Avcı, Fenerbahçe'den transfer edilen Bekir İrtegün ile ilgili bir soruya ise "Bekir benim milli takımdan da oyuncum. Türk futbolunun kişilik karakter bakımından önemli oyunculardan bir tanesi. Yurtdışına gitme ihtimali de vardı ama bizi tercih etti. Kulübün de aile yapısına son derece uyumlu bir karakter. Memnunuz bize katıldığından dolayı. Yarından itibaren de antrenmanlara başlayacak. Transfer politikası beş oyuncu idi. Geriye bir oyuncu kaldı onunda üzerine çalışıyoruz. Ama olmasa da bugün yolumuza devam edecek durumdayız." diye cevap verdi.

Yine Fenerbahçe'den yönetici Mahmut Uslu'nun imzasını taşıyan mektupla ayrılan Emre Belözoğlu'nun durumunu da değerlendiren Abdullah Avcı, "Emre de benim milli takımdan oyuncumdu. Türk futbolunun en başarılı futbolcularından bir tanesi. Şuan ne onunla ilgili ne de kulüp ile ilgili birşey gelmedi. Bu kadar önemli bir futbolcunun muhakkak ki kafasında bir kariyer planlaması vardır." dedi.

Takım olarak yeni sezonda 3 kulvarda birden mücadele edeceklerini de belirten Abdullah Avcı, "Yeni sezonda şuan minimum 42 maçımız gözüyor. Ama Avrupa'da gruplara kalırsak yaklaşık 50 maçımız gözüküyor. Birbirine yakın ve antrenman temposu yüksek oyuncular bu sene o nedenle önemli. Bunun planlamasını da geçen sene yaptık. Şuanda planlamada bir sıkıntı yok. Artık bu yoğun maç trafiği olacaksa da buna alışmamız lazım." diyerek sözlerini tamamladı.

FERHAT ÖZTORUN VE CENK ŞAHİN'İN HEDEFİ UEFA'DA GRUPLARA KALMAK

Midepol Başakşehir Futbol Kulübü'nün iki önemli ismi Ferhat Öztorun ve Cenk Şahin de yeni sezonla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladılar. İki oyuncu da zorlu bir sezonun kendilerini beklediğini belirtirken, hedef olarak ise Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak olarak belirlediler.

Galatasaray'ın alt yapısından yetişen ve başarılı bir sezonu geride bırakan Ferhat Öztorun, "Geçen sezon bizim adımıza çok iyi geçti. Bu sene Avrupa kupalarında mücadele edeceğiz ve bunun için de bir ön eleme oynamamız gerekiyor. Bunun hazırlıklarının ilk etabı başladı, yurt dışı etabı olacak. Eleme maçına kadar en iyi şekilde hazırlanıp gruplara kalmak istiyoruz. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız oluyor, geçen yılki kadromuz büyük ölçüde duruyor. İnşallah geçen seneki gibi güzel bir sezon geçirmek istiyoruz." dedi.

Ferhat Öztorun, yeni sezon hedefleriyle ilgili olarak ise "Bu sezonda da yine lige iyi başlamak istiyoruz. Gidebildiğimiz en üst noktaya kadar gitmek istiyoruz. Bu yıl ekstra bir Avrupa Ligi oynayacağız. Bütün herşey güzel başladı, inşallah böyle güzel bir şekilde devam eder." ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir Futbol Kulübü'nün yetenekli futbolcusu Cenk Şahin ise yine iyi bir sezon hedeflediklerini belirterek, "Geçen yıl bizim için çok güzel bir sezon oldu, hocamızın oturttuğu sistem doğrultusunda çalıştık ve çok başarılı olduk, ligi 4. sırada bitirdik. Şimdi yeni bir sezon ve önümüzde UEFA Kupası var. Tabii ki öncelikli hedefimiz UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmak. İnandırıcı ve başarabileceğimiz hedefler koyuyoruz kendimize. Umarım hedeflerimizi ilk doğrultuda gerçekleştiririz." dedi.

Kişisel hedefleriyle ilgili bir soruya ise Cenk Şahin, "Hocamız görev verdiği sürece elimden geleni yapmaya çalışıyorum, bu yıl da hocam görev verirse daha çok katkı sağlayacağımı düşünüyorum. Milli Takım'da Fatih (Terim) hocamız genç oyunculara şans veriyor. Yeni bir jenerasyon geliyor. Ben de kulübümde uzun süre alırsam A Milli Takım forması da giymek istiyorum." diye cevap verdi.

Cenk Şahin, bu sezon üç kulvarda mücadele edeceklerinin hatırlatılarak, 50-55 maçlık yoğun bir sezonla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine ise "Maç temposuna göre antrenmanlarımızı hocalarımız planlıyor. Bu doğrultuda da gerek hocalarımız gerekse de kondisyonerlerimiz ortak bir karar veriyor. Maç yoğunluğu da düşünülerek mantıklı ve yoğun bir şekilde hazırlanacağımızı düşünüyorum." şeklinde cevap verdi.

Cenk Şahin, yeni transferlerle ilgili olarak ise gerekli yerlere gerekli transferlerin hocalar ve transfer komitesi tarafından yapıldığını, gelen arkadaşlarının da takıma gereken katkıyı sağlayacağını belirterek sözlerini tamamladı.