Süper Lig'de Gaziantepspor'u 1 - 0 mağlup eden İstanbul Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, Avrupa kupalarına katılmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligin 21. haftası itibariyle bulundukları konumu koruma adına ve aralarında 5 puan bulunan Gaziantepspor'u yarışın dışında bırakmak için puan farkını 8'e çıkarmanın hedeflerinden bir tanesi olduğunu belirten İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Oyun tamamen kontrolümüzün altında geçti. Rahat kazanmamız gereken bir müsabakayı çok sıkıntılı bitirdik. Rakibe pozisyon vermedik, özellikle çok fazla pozisyona girmedik ama ikinci yarının başında oyunu koparta bilirdik." ifadelerini kullandı.

Basit top kayıpları yaptıklarını dile getiren Abdullah Avcı, "Havanın soğuktan sıcağa geçmesi, zeminin de biraz pas trafiğini engellemesi, ona rağmen kontrolü sonuna kadar elimizde tuttuk. Önemli olan kazanmaktı, bugün itibariyle kazandık. Bu bizi son derece mutlu ediyor. Bu yarışın içinde bulunmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

OKAN BURUK: YAPTIĞIMIZ HAMLELERİN KARŞILIĞINI ALAMADIK

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise maçta yaptıkları hamlelerin karşılığını alamadıklarını belirtti.

Maçın futbol olarak vasatın üzerine çıkmadığını belirten genç teknik adam, "Maçın geneline baktığımızda iki takım için de çok fazla pozisyon olmadı maçta. Az pozisyon olan bir maçtı. Bir duran toptan yediğimiz gol, ilk yarı geriye düşmemiz ve rakibimizin de özellikle öne geçtikten sonra ne kadar iyi savunma yaptığını biliyorduk. Hamleler yaptık; ama maçın sonucunda bu hamlelerin karşılığını çok fazla alamadık." diye konuştu.

Maçın erken saatte oynanmasının da iki takım futbolcularını etkilediğini savunan Okan Buruk, "Saat 13.30'daki maçlara hazırlanmak biraz zor oluyor. Bu sıcakla da birleşince oyuncuların performansının her iki takım için de düştüğünü gördük. Gerek benim oyuncularım gerek rakibin oyuncuları kendi performanslarını sahaya yansıtamadılar. Kaybettiğimiz için üzüntülüyüz. Önümüzde Kasımpaşa maçı var. Tekrar toparlanıp bu maça hazırlanacağız, Başakşehir ve Abdullah Avcı'yı kazandıkları için tebrik ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.