Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Adana ASKİ Spor’un Başantrenörü Kaan Artun, yeni sezonda "Helal olsun ne kadar güzel mücadele ettiler" dedirtecek bir takım kuracaklarını söyledi.
Artun, 3. sezona hazırladığı takımının hedeflerini anlatırken, ilk yıl gelen başarının kendisi için sürpriz olmadığını söyledi. Artun, “Buraya gelip anlaştığımızda benden istenilenleri konuştuk. Ne tarz bir bütçemiz olacağını, kulübün hedeflerini konuştuğumuzda, ben istediğim oyuncuları alırsak kupada final oynayacağımızı, ligde de ilk 5’e gireceğimizi söyledim. Çok şükür ilk yıl dediğim her hedefi tutturduk. Bunu da oyuncularımıza borçluyuz. Bizim işimizde antrenör ne kadar başarılı, kariyerli ve yetenekli olursa olsun, başarıdaki ana unsur oyunculardır. Oyuncuların performansı bir takımın kaderini belirler. Biz de o konuda çok şanslıydık. İlk sezonumuzda gerçekten çok kuvvetli bir kadro kurabildik. Bu kadro burayı benimsedi, iyi mücadele etti, savaştı. Benim beklentilerime çok iyi cevap verdiler. Böyle bir başarı geldi. Böyle bir başarı gelince elbette hedefler bizim için de büyüdü. ‘Daha iyisini yapabilir miyiz?’ diye düşündük” dedi.
"SAKATLIKLAR İKİNCİ SEZONDA BELİMİZİ BÜKTÜ"
Son derece başarılı geçen ilk sezonun ardından ikinci sezonda talihsiz ve uzun süren sakatlıklar nedeniyle, planların alt üst olduğunu belirten Kaan Artun, “Türkiye Kupası’nı alma ya da ligi daha yukarılarda bitirme planları yaptık. Bu hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak bir kadro kurmak için yola çıktık. Yakaladığımız ivmeyi devam ettirmek için kadromuzdaki bazı oyuncularımızı korumamız gerektiğini düşündük. İlk 5’imizden Ceyda Sinan ve Nilay Kartaltepe’yi tutabildik. Yabancılarımızdan da Türk pasaportlu Melisa Can ve Briann January ile anlaşabildik. Diğer oyuncularımızın yerine de ilk beş için iki oyuncu takviyesi yaptık. Yaptığımız plan dahilindeki en büyük sıkıntımız Briann January’yi kaybetmemiz oldu. İlk yılki başarımızda önemli pay sahibi olan Briann January, 2. yıl planlarımızda da odak noktasında yer alan oyuncularımızdan biriydi. Sakatlık nedeniyle aramıza katılamadı. Skorer guard olarak iki pozisyonda da oynayabilen bir oyuncumuzdu. Bizim için çok önemliydi. Sakatlandığı dönem de çok kritikti. Lig başlamıştı ve 1. hafta oynandıktan sonra sakatlık haberi geldi. Önce 6-8 hafta sürecek bir sakatlık yaşadığını söylediler ve biz orada geçici bir transfer yaptık. Ameliyatında durumunun daha ciddi olduğunun ortaya çıktığını ve sezonu kapattığını öğrendik. Sezon boyunca onu kaybettik ve bir devredeki maçlarımızdan 6’sını skorer ABD’lisiz oynamak zorunda kaldık. En önemli eksiğimiz bu oldu ikinci yılda" dedi.
Bu sezon 4+0’ın ilk kez uygulandığını hatırlatan Artun, şöyle devam etti:
"Bu sistem bir çok takımın gücünü yukarı çekti. Bu da bizi çok dezavantajlı bir duruma soktu. Ligin ilk devresinde sadece iki galibiyet alabildik. Daha sonra sağ olsunlar yöneticilerimiz bana tam destek vererek, inançlarını ortaya koydular. Neredeyse yeniden bir kurgu yapmak zorunda kaldık, önemli değişikliklere gittik kadroda. İkinci devrede ligdeki 13 maçımızın 7’sini kazanarak, toplamda 9 galibiyetle ligde kalmayı başardık. Ligde kalmayı ben başarı olarak tanımlayamıyorum. Bunu kendime yakıştırmıyorum. Zararın neresinden dönsek kardır diyerek bakıyoruz bu ligde kalışa. En azından Süper Lig’deki varlığımızı devam ettirdik ki bu çok önemliydi. Önümüzdeki yıl inşallah daha iyi işler yapacağız.”
HEDEF, “HELAL OLSUN” DEDİRTECEK BİR TAKIM OLUŞTURMAK
3. sezonda aynı takımda çalışacak olmasının sonuçları ve yeni dönemdeki hedefleriyle ilgili de bilgi veren Kaan Artun, şunları söyledi:
“3. sezona ilk kez aynı takımda gireceğim. Devamlılık bence çok önemli. Bu yıl geçen seneden bazı Türk oyuncularımızı tutuyor olacağız. Altyapıdan gelen oyuncularımız var ve onların bir kısmıyla 2 yıldır çalışma fırsatı buluyorum. Oyuncuyla koç arasındaki bağ, birlikte çalışma süresi uzadıkça kuvvetleniyor. Bir antrenör her yıl yeni bir takım kurmak zorunda kalıyorsa, aslında işini de şansa bırakıyor demektir. Takım kimyası kısa sürede tutmayabilir, oyuncuyla antrenör arasındaki bağ kısa sürede oluşmayabilir. Herkes birbirini sevecek ve iyi elektrik alacak diye bir şey yok. Şimdi burada bizim elimizde bazı bilgiler mevcut. Bir takım oyuncular bizim cebimizde gördüğümüz sporcular. Belli bir sistemi belirlemiş ve burası için varını yoğunu ortaya koyacak oyuncular bunlar. Bunun üzerine doğru, nokta transferler yaparsak çok daha güzel bir sezon geçireceğimize ve insanlara çok daha keyifli bir basketbol seyrettireceğimize inanıyorum. Önümüzdeki yıl ayaklarını yere daha sağlam basan, çok savaşan ve insanlar izlediğinde “Helal olsun, ne kadar güzel mücadele ettiler” dedirtebilen bir takım kurmak istiyoruz. Ligde ilk sekize girmek ve Play-off’u zorlamak istiyoruz. Ana hedeflerden biri bu olacak. Geçen sezon başında kurduğumuz oranda yüksek profilli bir takım kurmayacağız açıkçası. Daha takım havasını yansıtabilecek, agresif ve savaşan bir takım oluşturacağız.”
Son derece kaliteli bir yönetim kadrosuyla çalıştığını belirten Kaan Artun, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yöneticilerimizi, başta Başkanımız Rahmi Pekar olmak üzere, Genel Menajerimiz Fatih Yücel’i kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Bu yıl Türkiye’de görmediğimiz şekilde bir yöneticilik örneği sergilediler. Hiçbir organizasyon Türkiye’de antrenörünün arkasında bu kadar durmuyor. Ben de böyle bir yönetime sahip olduğum için kendimi şanslı hissediyorum.”