ADANA (AA) - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarından Adana ASKİ, 2014-2015 sezonunun tamamlanmasının ardından veda gecesi düzenlendi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, sezon başında Türkiye Kupası'nda final oynayan, ligi 5. sırada tamamlayarak play-off'a kalan Adana ASKİ'de, oyuncular, yöneticiler ve teknik ekibin katılımıyla veda gecesi organize edildi.

Play-off çeyrek finalinde İstanbul Üniversitesi BGD'yi eleyerek yarı finale yükselen ve Galatasaray Odeabank'a elenen Adana ekibinde yöneticiler, ligdeki ilk yıllarında alınan sonuçtan memnuniyetini dile getirdi.

Etkinlikte konuşan kulüp başkanı Rahmi Pekar, oyuncuları ve teknik ekibi tebrik ederek, "Bizlere güzel bir sezon yaşattınız. Bu sezon izlediğim basketboldan ve aldığımız sonuçlardan memnun oldum. Hepinize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Asbaşkan Sedat Sözlü ise Türkiye kupasında, ligde ve play-off mücadelesinde başarılı bir sezon geçirdiklerini belirterek, "Buradaki başarı öncelikle antrenörümüz Kaan Artun ve ekibinindir. Bu yüzden ben teknik ekibimi ve sporcularımı gönülden kutluyorum. Çünkü onlar bir yıl Adanalının gönlüne taht kurdular" şeklinde açıklamada bulundu.

Geceye katılan Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar da Adana ASKİ'nin artık bir marka olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Adana ASKİ kentin adını en iyi şekilde duyuran bir kurum unvanını taşıyor. Bu takımın yaptıkları takdire şayan ve bundan dolayı sporcu kardeşlerimin gözlerinden öpüyorum. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ile her zaman Adana ASKİ'nin yanında olacağız."

Konuşmaların ardından ilk sezonun anısına pasta kesildi.