Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ( TKBL ) takımlarından Adana ASKİ Spor, ligde üst sıraları zorlamak, Avrupa'da da Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.

Antrenör Kaan Artun, yazılı açıklamasında, ligin ilk yarısını oynadıkları 13 maçta 8 galibiyet ve 5 mağlubiyet ile 5'inci sırada tamamladıklarını, lig için koydukları hedefi yakaladıklarını belirtti.

Kadınlar Türkiye Kupasında da gruplardan çıkarak sekizli finallerde yer alma hakkını kazandıklarını kaydeden Artun, "Sekizli finallerde ise öncelikle son beş yılın şampiyonu Galatasaray Odeabank'ı daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni eleyerek final oynama başarısı gösterdik. Bu ligde ilk sezonunu geçiren bir takım için bunun çok önemli bir başarı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

- "Müdafaa olmadan hedeflerimize ulaşmamız mümkün değil"

Artun, sezon başında beklenmedik mağlubiyetler aldıklarını, bunun yeni bir takım oluşturulmasından kaynaklandığını belirtti.

Yeni kurulan takımlarda hücum ve müdafaa prensiplerinin oturmasının zaman alabildiğine dikkati çeken Artun, şunları kaydetti:

"Özellikle üçgen hücum gibi, komplike bir hücum sistemi söz konusu olduğunda bu sorun kendisini daha derinden hissettiriyor. Bu sezon ben de ilk defa bu sistemi oynattığım için geçiş süreci biraz sancılı oldu ama oyuncularımın her geçen gün daha çok benimseyip ileri götürdükleri bu sistem sayesinde ligin ilk yarısında en çok sayı atan takım unvanını elde ettik. İşin müdafaa kısmında ise daha fazla yol kat etmemiz gerektiğine inanıyorum. Müdafaa olmadan hedeflerimize ulaşmamız mümkün değil” diye konuştu.

- Lig ve Avrupa

Ligin ikinci yarısının ilk yarıya göre daha çekişmeli geçeceğine inandığını belirten Artun, "Ligde kalma ve üst sıra mücadelelerinde takımlar birbirine çok yakınlar. Şu an için en avantajlı takım Galatasaray gibi gözükse de herkes birbirini yakalayabilir. Bizim hedefimiz şu an bulunduğumuz yeri koruyarak üst sıraları zorlamak. Sezon sonunda Avrupa kupası oynamayı hak etmiş, play-off mücadelesi verecek bir takım olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.