Adana'da kadınlar taciz ve saldırıdan korunmak için boks öğreniyorlar. Eski milli takım antrenörü Ercan Balamir, "Özgecan’dan sonra kadınların savunma amaçlı boksa merak sarmaları beni heyecanlandırdı. Kadınlara yönelik hazırladığımız projeyle AB hibe programlarına başvuracağız." dedi.

Adana’da yaşanan elim bir olay sonrasında öldürülen Özgecan Aslan'ın başına gelenlerden sonra kadınların kendilerini korumak için dövüş sporlarına merak sarması Adana'da faaliyet gösteren Balamir Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve eski boks milli takım antrenörü Ercan Balamir'i harekete geçirdi. Son günlerde kadınların taciz ve saldırıdan korunmak için boks öğrenmeye merak sardıklarını öğrendiğini belirten Balamir, aynı zamanda uzun yıllar Boks Milli Takımı’nda da görev yaptığını, birçok yetenekli sporcuyu milli takımlara kazandırdığını belirterek, kadın ve erkek herkesin boks sporuna yoğun ilgi göstermesinin kendini mutlu ettiğini kaydetti.

Kadınların özellikle taciz, şiddet ve saldırıdan korunmak için uzak doğu sporlarının yanı sıra boksa büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Balamir, konuşmasında şunlara yer verdi:

"30 yıla yakın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde boks antrenörü olarak görev yaptıktan sonra emekli olarak kendi adımı taşıyan boks kulübü kurdum. Son aylarda özellikle 11 Şubat 2015 tarihinde Mersin'in Tarsus ilçesinde tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen ve ormanlık alanda yanmış cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’dan sonra kadınların savunma amaçlı boksa merak sarmaları beni heyecanlandırdı. Kadınlara haftada 1 veya 2 gün özel çok ağır olmayan antrenman vermeye başladım. Önceleri 3-5 kişiydi. Şimdilerde kadınlar komşu ve yakınlarını getiriyor, bu sayı 50’yi buldu. Kadınlar boks yaparak hem özgüven duygularını geliştiriyor sağlıklı kalıyor, hem de kendilerini savunmayı öğreniyorlar. Bizlere iyi bir çalışma ortamı hazırlayan ve salonu tahsis eden İl Spor Müdürlüğü'ne teşekkür ederim."

"KADIN PROJESİNDE HEDEF BÜYÜTTÜK"

Adanalı gençlere ve kadınlara daha çok yararlı olmak için kulübün yönetiminin çağdaş ve bilgili isimlerle güçlendirdiğini de belirten Balamir, yönetimde Kadın Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cem Yalçınkaya, Uzman Psikolojik Danışman Aygün Uskaner, Sanayici İşadamı Nevzat Çetin ve Mehmet Şahin Çetin gibi güçlü isimlerin olduğunu söyledi.

Balamir, boks sporunun gelişmesi, milli takımlara yeni yetenekli sporcular kazandırılmasını sağlayacaklarını da belirterek, "Boksu 'aile sporu' yapmayı hedefliyoruz. Daha çok kadına ve öğrenciye boks yaptırmak için kadınlara yönelik hazırladığımız projeyle Avrupa Birliği (AB) hibe programlarına başvuracağız. Kulübe, boks sporuna ve kent halkına destek olan herkese teşekkür ederim." diyerek sözlerini tamamladı.