PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor Kulübü Başkanı Selahattin Aydoğdu, Beşiktaşlı Veli Kavlak’a 2014 Aralık ayında Türkiye Kupası maçındaki davranışından dolayı özel forma hediye etti.

Veli Kavlak, kupa maçında hakem Suat Arslanboğa tarafından Adana Demirspor futbolcusu Hakan Söyler'e gösterilen kırmızı kartı iptal ettirerek fair-play ruhuna yakışan bir davranışla tüm spor severlerin gönlünü kazanmıştı.

Beşiktaşlı oyuncu Veli Kavlak daha sonra 'fair-play' ödülüne de layık görülmüştü. Veli Kavlak'la bir araya gelen Başkan Aydoğdu, başarılı oyuncuya bu hareketinden dolayı arkasında adının da yazdığı Adana Demirspor forması hediye etti.

Veli'nin bu hareketinin diğer oyunculara örnek olması gerektiğini belirten Aydoğdu, "Veli kardeşimiz futbol sahalarında ender görülen bir fair-play örneği sergileyerek taraflı-tarafsız herkesin özellikle de Adana Demirspor camiasının takdirini kazandı. Yaptığı bu hareketle futbolun sadece kazanmaktan veya 3 puandan ibaret olmadığını hepimize gösterdi. Umarım Veli kardeşimizin göstermiş olduğu bu davranış futbolumuzda artar ve böylelikle Türk futbolunda son yıllarda oldukça fazla eleştirilen hakemlerimizin sahadaki işi daha da kolaylaşır, futbolumuz daha da güven kazanır. Veli'yi bu davranışından dolayı bir kez daha kutluyorum." dedi.