Adana Demirspor, Türkiye Kupası’nda yarın konuk edeceği Beşiktaş’ı jestlerle karşılayacak. Beşiktaş taraftarı için bilet sayısı 3 bine yükseltilirken, Siyah-Beyazlılar stada girdiğinde ise ‘deplasman değil evlerinde oynadıkları’ anonsu yapılacak.

Kulüp Başkanı Selahattin Aydoğdu, 2-1 yendikleri ilk maçta Beşiktaş’ın kendilerine çok misafirperver davrandığını belirterek, kendilerinin de buna karşılık vereceklerini söyledi. İlk maçta stada girdiklerinde ‘Adana Demirspor deplasmana gelmediniz, evinize hoşgeldiniz’ şeklinde anons yapıldığını ifade eden Aydoğdu, “Biz de aynısını yapacağız. İlk maçta 200 bileti bin kişiye çıkarmışlardı. Biz de aynı şekilde 3 bin kişilik yer vereceğiz. Zaten taraftarlarımız da çok iyi dostlar. Tribünlerde iyi olacak, şuan 10 bine kadar Passolig yüklendi.” dedi.

Ligde de takımın çok iyi gittiğini ifade eden Başkan Aydoğdu, takımın ve şehrin şampiyonluk havasına girdiğini, bunu devam ettirmek gerektiğini belirtti. Şuan bir transfer süreci yaşandığını ve 2 oyuncuyu kadrolarına kattıklarını ifade eden Aydoğdu, 2 oyuncu daha alacaklarını anlattı. Galatasaraylı Umut’u almak için çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Aydoğdu, “Umut’ta birkaç pürüz var, onu çözmeye çalışıyoruz. Kulüple anlaştık ancak menajerler devreye girdi, piyasayı yükseltiyorlar. Bir tane de yabancı transferi ile ilgileniyoruz. Onu da en kısa sürede takıma kazandıracağız. Yabancı 2 de olabilir. Biri forvet, biri orta saha ama önceliğimiz forvet. Şuan takımın havası iyi ama kadroyu şişirmek de istemiyoruz.” diye konuştu. Yabancı sayısının 5’e yükseltilmesinden memnun olduklarını vurgulayan Aydoğdu, “Bana göre güzel oldu. Çünkü yerli oyuncular fiyatı yükseltiyorlardı, şimdi yabancı sayısı artınca yerli oyuncular daha uygun bir fiyata gelirler. 300’e anlaştığımız adam şimdi 200’e gelir. Bence bu karar doğru.” şeklinde konuştu.

KULÜBÜN BORCU 17 MİLYON TL

Göreve geldiklerinde kulübün 23 milyon TL’lik borcu olduğunu ifade eden Selahattin Aydoğdu, borcu 16-17 milyon TL seviyelerine kadar indirdiklerini ifade etti. 18-20 milyon TL’lik bir bütçe hazırladıklarını hatırlatan Aydoğdu, “Bu bütçeden 10 milyon TL’ye yakın harcadık. Bunun içerisinde 7 milyon TL’ye yakını futbolcu ve teknik ekibin alacaklarına yönelikti. 3 milyon 200 bin TL federasyona eski alacaklara istinaden giden bir paramız var. Hiçbiri gelmedi. 330 bin TL eski oyuncuların alacaklarını ödedik, ticari borçlar denilen esnafa yaklaşık 600 milyara yakın ödedik. Geldiğimizden bu yana bizim kimseye borcumuz yok, 23 milyon TL’lik kulübün borcu vardı, bunun bir miktarını ödedik, borç şuan 16-17 milyon lira civarına düşürüldü.” İfadelerini kullandı.