Passolig kartı uygulamasında 11 Süper Lig takımını geride bırakan Adana Demirspor, mücadele ettiği TFF 1. Lig'de bu alanda lider durumda bulunuyor.

Adana'nın köklü kulüplerinden olan ve 1940'ta kurulan mavi-lacivertli ekip, Türkiye'de önemli bir taraftar kitlesine sahip olmasıyla dikkati çekiyor.

Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren Akdeniz ekibi, TFF 1. Lig'in en çok Passolig kart satışı yapan kulübü olma unvanını elinde bulunduruyor.

Passolig kartlı taraftar sayısı 44 bin 417'ye ulaşan mavi-lacivertli kulüp, bu sıralamada, Süper Lig'de mücadele eden Adanaspor, Kayserispor, Gaziantepspor, Medipol Başakşehir, Çaykur Rizespor, Kardemir Karabükspor, Osmanlıspor, Aytemiz Alanyaspor, Akhisar Belediyespor, Gençlerbirliği ve Kasımpaşa'yı geride bıraktı.

Passolig internet sitesindeki verilere göre Fenerbahçe'nin 454 bin 11 kartla lider durumda bulunduğu Taraftar Kart Ligi'nde, Adana Demirspor 8. sırayı alıyor.

- "Adana Demirspor büyük bir marka"

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımlarının kadrosunun şu anda Süper Lig ayarında olduğunu söyledi.

Takımdaki çok sayıda oyuncunun Süper Lig tecrübesi yaşadığını anlatan Sözlü, "Adana Demirspor büyük bir marka. Önemli bir taraftar kitlesi var." dedi.

Sözlü, taraftarı tribüne çekmek için ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Benim kulüpte ikinci yılım. İlk seçildiğimde 20-21 bin Passolig kart vardı, şu anda 50 bine yaklaştı. Benden sonra tavan yaptı. Kulübün ivmesini yükselttik. Kulübün, itibarına itibar kattık. Bunun yanı sıra sosyal medyayı çok iyi kullanıyoruz. Kulübün tanıtımını sosyal medyada daha iyi yapıyoruz. Çok büyük kitlelere ulaşıyoruz. Hem sosyal anlamda hem de sahada, bütün kulvarlarda Adana Demirspor'un var olduğunu gösteriyoruz. Bu da ister istemez Adana Demirspor'daki ivmeyi ve beklentiyi yükseltiyor. Tabii seyirciler de bunları gördükçe heyecana kapılıyor."

Taraftarları maçlara davet eden Sözlü, "Seyirci bizim için çok önemli. Taraftarlarımızı maçlara çekmek için kale arkası tribünlerini 1 lira yapacağım." ifadesini kullandı.