PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, transfer konusunda acele etmediklerini, astronomik transfer ücretlerine karşı kendilerini ağırdan sattıklarını söyledi.
Yönetim kurulu üyeleriyle Adana Demirspor, Aytaç Durak Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Sözlü, oyuncuların transfer için astronomik fiyatlar istemesinden yakındı. Diğer kulüplerle anlaşma masasına oturan bazı futbolcuların, "Adana Demirspor, şu kadar veriyor" diyerek kulüple pazarlığa oturduğunu öne süren Sözlü, başkanlara "Kesinlikle itibar etmeyin" dediğini aktardı. Yabancı futbolcularla anlaşmanın daha kolay olduğuna değinen Başkan Sözlü, "Yerli oyuncular çok para istiyor. Biz de acele etmiyoruz. Burası Adana Demirspor, kendimizi biraz da ağırdan satıyoruz. Transferin geç kalmasının nedeni ekonomik kriz değil. Her kulüpte ekonomik sıkıntı vardır. Bizde de sıkıntılar var. Ancak hazırladığımız plan doğrultusunda ilerliyoruz" diye konuştu.
"Süper Lig oyuncularından biriyle anlaştım"
Transferlere ilişkin açıklamalarını sürdüren Başkan Sözlü, şöyle konuştu:
"Süper Lig oyuncularından biriyle anlaştım. Kulübüyle de anlaşırsak Adana Demirspor’a imza attıracağız, hemen kampa katılacak. Transfer konusunda geçen yıl çok hızlı bir giriş yaptık. Aceleci davranmakta hata yaptığımızı düşünüyorum. Alacağımız oyuncuları netleştirdik. Tevfik Köseoğlu, Serkan Yanık, Waldison, Raspopovic kampımızda. Oğuzhan Berber ile anlaştık, bugün itibariyle kampa katılacak. Daha önce anlaştığımız Vederson yaşanan olaylardan dolayı biraz dinlenmek istedi. Biz de kabul ettik. Çarşamba günü büyük ihtimalle kampa katılacak. Tiago’dan fedakarlık istedik, yapamayacağını, yabancı ülkede futbol hayatına devam edeceğini söyledi. Biz de yollarımızı ayırıp, yüksek maliyetini kurtulmuş olacağız. Ümit Milli takımda forma giyen Beşiktaş’ın oyuncusu Ümit Karaal kampımızda. Kampta bir araya gelip, anlaştığımız oyuncularla sözleşme imzalayacağız. Burak Çalık ile görüştük. Şahsen kalmasından yanayım. Ben bırakıyorum desem bu ligde kapışılır. Ama oyuncu ’yemediğim küfür kalmadı, yıprandım’ diyor. Korkuyor tedirgin ’2 maç kötü oynasam aynı şeyleri yaşarım’ diyor. Oyuncularımız kötü performans da sergileyebilir. Ama bu konuda daha duyarlı olmalıyız. Ben yaptığım görevin bilincindeyim. Yaptığım işin ne kadar önemli olduğunu da biliyorum. Böyle bir camiada başkanlık yapmak kolay değil. Geçen sene şampiyon olamadığımız için kendimi başarılı bulmuyorum. Fakat geldiğimiz ilk yılda Süper Lig’in kapısından dönmüş bir yönetim kurulu başkanıyım. Başarısızlıkta hiçbir bahaneye sığınmadım. Hocamızın Süper Lig’den bulduğu bir oyuncuyu yaşı nedeniyle kabul etmedik. Vederson’u çalıştığı hocalara sorduk. Çok profesyonel kendine iyi bakan bir oyuncu olduğunu söylediler. Hocamız da ısrarla isteyince tamam dedik. Ferreira ve Moro ile yolları ayıracağız. Beykan ve Abuda ile anlaşamadık. Beykan Süper Lig takımlarından birine gideceğini söyledi. Kimse endişe etmesin. Adana Demirspor’a kim daha faydalı olur onun arayışı içerisindeyiz. İnşallah kurduğumuz kadroyla ligi bitireceğiz diye düşünüyorum. Kombineler konusunda çalışmamız var. Rakamları yazdık ama duyurusunu ilerki günlerde yapacağız."