PTT 1. Lig'de normal sezonu 4. sırada tamamlayarak Antalyaspor’un rakibi olan Adana Demirspor, normal sezonda başaramadığını play off'ta şampiyon olarak gerçekleştirmek istiyor.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Sheraton Otel'de basın mensupları ile bir araya gelerek geçen sezonun değerlendirmesini yaptı, play off'tan beklentilerini dile getirdi. Yardımcıları Hayati Soydaş, Ersin Aka ve Selçuk Erdoğan ile birlikte yaptığı toplantıda normal sezonda ellerinden kaçırdıkları Süper Lig vizesini bu kez alacaklarına inandığını aktaran Karaman, "5 Haziran'daki finalde Allah bize şampiyonluğu nasip edecek, buna inanıyorum." dedi.

Şampiyonluğun göz göre göre gittiğini vurgulayan Ünal Karaman, "Asla bitmedi pes etmedik. Gönlümüz ilk iki sırada yer alarak Süper Lig’e çıkmaktı ancak kısmet olmadı. Play off çok farklı olacak." dedi.

Sezon başında ve devamında bir çok sorunla karşılaşmalarına rağmen oyuncularla kenetlenerek bunları aşmaya çalıştıklarını dile getiren Karaman, "Adana’da güç var ama katılım yok. Herkes kendi gücünü takım menfaatleri doğrultusunda harcasa çok şey düzelebilir ancak ben yeterli destek görmedim. 23-24 milyon lira borçla başladığımız sezonda bu rakamı 15 milyon liraya kadar düşürmüş bir takım başarılıdır." dedi.

Adana Demirspor’un dışarıdan hayranlık uyandıran bir camia olduğunu vurgulayan Karaman, "Milyar dolarların harcanmasıyla dahi oluşturulamayacak bir taraftar kitlesine sahip olmak Adana Demirspor’un en büyük zenginliğidir. Her türlü ortamda, yağmur, çamur, sıcak, soğuk demeden takımlarına destek olan muhteşem taraftarımıza en içten duygularımla teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Oynayanıyla, oynamayanıyla alınlarından öpülesi bir futbolcu gurubuyla en iyiyi yapmaya çalıştıklarını belirten Karaman, "Play off'taki rakibimiz Antalyaspor ile perşembe günü oynayacağımız ilk müsabaka için pazartesi günü Antalya’ya geçip çalışmaları orada yapacağız. Önce Allah’a, sonra kendime, sonra da ekibim ve futbolcularıma güveniyorum. Gönülden inanan ve kenetlenen bu oyuncularımızla 5 Haziran günü sahaya çıkıp, o kupayı biz kaldıracağız. Benim takımım bunu başaracak. Kendilerine inancım tamdır." şeklinde konuştu.

İmkansızlıklar nedeniyle ikinci yarıya başlarken takımın forvet oyuncusu Mulenga’nın yanına iyi bir oyuncu alınmasını isterken ellerindeki futbolcuyu tutamadıklarını dile getiren Karaman şunları söyledi:

"Kadrodaki oyuncularımızdan 11'i kiralık, 9'unun ise sözleşmesi bu sezon bitiyor. Play off'a bu futbolcularla geldik. Önümüzdeki sezon takımla sözleşmesi olan 3-4 oyuncuyu ancak kullanabildik. Buna rağmen şampiyonluğu nasıl kaçırdığımızı herkes gördü. Son 6-7 haftadaki düşüşümüzün sorumluluğunu ben alıyorum. Futbolcularıma laf söyletmem."

Play off karşılaşmalarına dair görüşlerini de açıklayan Karaman, "Antalya çok iyi takım. Muhtemelen bu eşleşmenin galibi Süper Lig’e çıkacaktır. 5 - 0 mağlup olduğumuz Altınordu maçından sonra kenetlenmiş bir oyuncu kadrosu vardı soyunma odasında. Başaracağımıza inanıyorum. O kupayı kaldıran benim sporcularım olacak." diyerek konuşmasını tamamladı.