PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor’un Bolu kampında kaptanlar Gökçek Vederson ve kaleci Fevzi Elmas’ın sakatlanması moralleri alt üst etti.
2016-2017 sezonunun ilk maçında Samsunspor ile oynayacak olan Adana Demirspor’da kaptan Gökçek Vederson ve Fevzi Elmas’den gelen üzücü haberler teknik heyeti şok etti. Kaleci Fevzi Bugsaşspor ile oynanan hazırlık maçında gollük bir pozisyonu kurtardığı esnada sakatlanarak oyundan çıkarken, yapılan kontrollerin ardından sağ omuz tendonunun yırtıldığı öğrenildi. Başarılı oyuncunun ilk yarıyı kapattığı açıklanırken, Samsunspor maçı öncesi yaşanan sakatlıkların sayısının artması planların değişmesine neden oldu.
Takım kaptanı Gökçek Vederson’un ise sol dizinden sakatlanmasının ardından yapılan kontrollerde menisküs yırtığı teşhis edildi. Kaptanın ise yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacağının belirtilmesi ikinci bir şok etkisi yarattı.
Mavi-lacivertli takımın teknik patronu Erkan Sözeri, peş peşe gelen üzücü haberlerin ardından kaleyi Emrullah’a teslim edecek. Sözeri, yaşanan talihsiz sakatlıkların kendilerini son derece üzdüğünü belirterek, "En önemli oyuncularımızdan Fevzi ve Vederson’un sakatlanması bizde büyük kayıplara yol açtı. Bu iki oyuncumuzun yerine transfer yapmayı planlıyoruz. Ben antrenörlük hayatım boyunca bu kadar talihsizlik yaşamamıştım. İnşallah Samsunspor maçını kayıpsız bir şekilde geçmek için kenetlenip sahaya çıkacağız’’ diye konuştu.
Bu arada sakatlıklardan Sercan Kaya da nasibini aldı. Başarılı oyuncunun Bugsaşspor maçının ardından sakatlandığı ve Samsunspor karşılaşmasına yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi.
Ayrıca takımda yeni kaptanlar da belirlendi. Pote 1. kaptan, Emrullah 2. ve Onur Akbay ise teknik heyet tarafından yeni kaptanlar olarak belirlendi. Bu durumun Vederson ve Fevzi takıma katılana kadar devam edeceği açıklandı.