PTT 1. Lig’in 23. hafatsında oynanan Adana derbisinde Adana Demirspor ile Adanaspor, Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda karşı karşıya geldi. Zorlu 90 dakikayı, Adana Demirspor, ilk yarının sonunda Özgürcan’ın ayağından bulduğu penaltı golüyle 1-0 kazandı.

Zirve mücadelesi veren lacivert mavililer bu sonuçla puanını 44’e yükselerek grupta liderlik için büyük bir avantaj yakaladı. Adanaspor ise 28 puanda kaldı.

Adana Demirspor sahaya geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Yaşar Kemal’in ‘İnsan Evrende gövdesi kadar değil yüreği kadar yer kaplar ‘İnce Mehmet’ sözüyle çıktı. Taraftarlar da ‘İçimizde Yaşar Kemal’ pankartı açtı.

Taraftarların tribünleri tıklım tıklım doldurduğu maç sonrası lacivert mavili futbolcular büyük sevinç yaşadı. Bazı futbolcular ise orta yuvarlağa Adana Demirspor bayrağı dikti.

Stat: Adana 5 Ocak Fatih Terim
Hakemler: Özgür Yankaya, Gökhan Memişoğlu, Süleyman Özay
Adana Demirspor: Janoseviç, Attamah, Oğuzhan (Dk. 88 Hurşut), Umut (Dk. 77 Fatih), Şaban, Beykan, Hüseyin (Dk. 62 Artun), Hakan, Abdülkerim, Tayfur, Özgür Can
Adanaspor: Hayrullah, Selçuk (Dk. 76 Sami Can), Ahmet (Dk. 83 Mehmet), Tiago, Maharramov, Abdullah (Dk. 69 Cem), Nduka, Tevfik, Emre, Merthan, Fahri
Gol: Dk. 45 (penaltı) Özgürcan (Adana Demirspor)
Sarı kartlar: Attamah, Janoseviç, Tayfur (Adana Demirspor), Fahri, Tevfik (Adanaspor)