Adana Tabip Odası’nca bu yıl sloganı 'Sağlık Çalışanlarına ve Sporda Şiddete Hayır' olarak belirlenen futbol turnuvası başladı.

Turnuvanın başlama vuruşunu yapan ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Eşki, yoğun ve yorucu iş temposu ile hekimlerin zor koşullarda çalıştıklarını, Sağlıkta Dönüşüm Sistemi’nden sonra hekime yönelik şiddettin de artması ile çalışma koşullarının daha da çekilmez hale geldiğini vurguladı. Yaşadıkları stresten bir nebze de olsa kurtulmak için sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunduklarını belirten Dr. Ömer Eşki, “Biz hekimler uzun bir eğitim aldıktan sonra yorucu ve yıpratıcı çalışma ortamı içerisinde olumsuz yaşam koşullarıyla karşı karşıyayız. Bütün bu zorlukları göğüsleyerek, yaşamı biraz da olsa rahatlatmak amacı ile spora, sanata ve sosyal etkinliklere yöneliyoruz. Bu yıl 6.’sını düzenlediğimiz futbol turnuvası ile stres ve sıkıntılardan biraz uzaklaşmış olacağız. Geleneksel hale getirdiğimiz bu turnuvada hekim ve sağlık çalışanlarından oluşan 9 takım yer alıyor. Galip gelecek takımlara, tenis, satranç, tavla ve yemek yarışmasında dereceye girenlerle birlikte 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinde ödülleri verilecek.” dedi.

Turnuvada A Grubunda; Adana Devlet Hastanesi, Ruhspor, Uygurlar, Yeratmazlar ile Sameder. B Grubunda ise Torosspor, Hekimbey, Acıbadem Hastanesi, Numune Hastanesi takımları mücadele edecek.