Bisiklet Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan "Adana Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları" tamamlandı.

Kadın ve erkeklerde 5 ülkeden toplam 39 sporcunun katıldığı yarışlarda kadınlarda Rusya’dan Anna Konovalova, erkeklerde ise aynı ülkeden İvan Smırnov birinciliği elde etti. Sarıçam ilçesi Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) arkasında Sofulu mevkisinde gerçekleştirilen yarışlara Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Lüksemburg, Gürcistan ve İsrail’den katılan sporcular, Adana’nın hava koşulları ve parkurun çok iyi olmasından dolayı memnun kaldıklarını söyledi.

Zorlu parkurda kadınlar 4 kilometrelik parkurda 6 tur toplamda 24, erkekler ise 8 tur toplamda 32 kilometre pedal çevirdiler.

Yarışmanın sonucunda kadınlarda birinciliği 1 saat 20 dakika 25 saniye ile Rusya’dan Anna Konovalova, ikinciliği 1 saat 27 dakika 43 saniye ile aynı ülkeden Valeria Pınovarova, üçüncülüğü ise 1 saat 30 dakika ile Türkiye’den Hale Cengiz elde etti.

Erkeklerde ise birinciliği 1 saat 28 dakika, 12 saniye ile Rusya’dan İvan Smırnov, ikinciliği 1 saat 31 dakika ve 13 saniye ile Lüksemburg’dan Christian Halmig, üçüncülüğü ise 1 saat 31 dakika 45 saniye ile Rusya’dan Evgenli Pechenin elde etti.

Kadın ve erkeklerde ilk 10 arasına giren sporculara toplam 3 bin 500 TL para ödülü dağıtıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi, "Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle kadın sporculara, ambulansta görevli kadınlara ve izleyici olarak etkinlikte bulunan kadınlara karanfil verdi.

Fazlı Bayram Hadi, Adana’da organizasyon konusunda profesyonel bir ekibe sahip olduklarını, ayrıca hava koşullarının iyi olması ve dağ bisikleti için engebeli parkurlara sahip olduklarını belirterek uluslararası organizasyonlara talip olduklarını söyledi.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun çok başarılı bulduğunu ifade eden Hadi, bisiklette 32 yıl aradan sonra 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’na giden Bilal Akgün’ün Adanalı olduğunu sözlerine ekledi.