Adana Masa Tenisi İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 3. Adana Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası başladı.

Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvanın açılışına Vali Mustafa Büyük, KKTC Merkez Bankası Başkanı Bilal San, Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Kosova Masa Tenisi Federasyon Başkanı Nihat Qitaku, 36’sı kadın 256 sporcu katıldı.

Açılışta konuşan Organizasyon Komitesi Başkanı Kemal Sağ, turnuvanın Türkiye’nin geniş katılımlı önemli organizasyonlarından birisi olduğunu vurgulayarak, turnuvada 27 masada müsabakaların oynanacağını söyledi. Turnuvanın geçen yıl ikincisinin yapıldığını hatırlatan Komite Başkanı Sağ, “Bize güç ve şevk veren tüm katılımcılarımıza ve bize destek veren başta Adana Valimiz Sayın Mustafa Büyük olmak üzere, herkese teşekkür ediyor, sporcularımıza da başarılar diliyorum." diye konuştu.

Vali Mustafa Büyük ise Adana’nın Türkiye’nin seçkin şehirlerinden birisi olduğunu ve turnuvaya ev sahipliği yaparak, tüm katılımcıları ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından turnuvaya destek veren Vali Mustafa Büyük ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar’a plaket verilirken, Kosova Masa Tenisi Federasyon Başkanı Nihat Qitaku da Vali Mustafa Büyük’e Kosova flaması verdi. Daha sonra Vali Mustafa Büyük, KKTC Merkez Bankası Başkanı Dr. Bilal San ve Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Masa Tenisi Antrenörü Sunay Atakan ile bir gösteri maçı yaptı.