ADANA (AA) - Adana Doğa ve Su Sporları Kulübü tarafından oryantiring tanıtım etkinliği düzenlendi.

Adana Doğa ve Su Sporları Kulübünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çamlık Koşu Yolun'da düzenlenen etkinliğe yaklaşık 200 sporcu katıldı.

Kulüp Başkanı Harun Uz, etkinlikte yaptığı açıklamada, oryantiringin fiziksel ve zihinsel uyumun en güzel örneklerinden birini oluşturduğunu belirtti.

Kulüp yönetim kurulu üyesi Metin Antepüzümü de etkinliğe Mersin, İstanbul ve Ankara'dan 200 sporcunun katıldığını aktardı.

Antepüzümü, şunları kaydetti:

"Oryantiring koşturup durmak değil ama koşarken düşünebilmek, strateji kurmaktır. Hangi yol daha hızlı. en kısa yol değil, çoğu kere kaybolmadan ilerlemek, parkuru iyi okuyabilmeyi, haritayı 3 boyutlu düşünebilmeyi gerektiriyor. Bütün bunları kalbiniz hızlı iken yapacaksınız. Oryantiring koşarken satranç oynamaktır. Bundan sonra bu yarışmaları diğer bölgelere ait ilçelerde yapacağız. Milli takıma sporcu yetiştirmek istiyoruz."

Etkinliğe, Adana ASEM Spor Kulübü, TED Oryantiring Spor Kulübü, Adana Koleji Oryantiring Kulübü, Sadıka Sabancı Ortaokulu, AGİAD Ortaokulu, Adana Koleji, İsmet İnönü Mesleki Anadolu Teknik Lisesi, Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi Oryantiring takımları ile Mersin, İstanbul, Ankara ve Adana’dan gelen sporcuların katıldığı bildirildi.