Adanalı milli atlet Zeki Cem Tenekebüken, Antalya’da gerçekleştirilen Liseler Arası Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda sırıkla atlamada 4.77’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı.

Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, bir yıldır Adana’da bulunan Sırıkla Atlama Milli Takımı Başantrenörü Ukraynalı Antrenör Aleksandry Symakhin’in kısa zamanda sporcuların derecelerinin gelişmesini sağladığını söyledi.

Antalya’daki şampiyonada Adana’da Farabi Anadolu Lisesi öğrencisi Zeki Cem Tenekebüken’in 4.77’lik derecesiyle yeni yıldızlarda Türkiye rekoru kırdığını, daha önceki rekorun 4.66’lık derecesiyle yine Adanalı atlet Mustafa Tilki’ye ait olduğunu ifade eden Uğur, "Ünlü olimpiyat rekortmeni Sergey Bubka'nın ekibinden olan Ukraynalı Symakhin çok deneyimli bir antrenör. Kısa zamanda uyum sorunu yaşamadan sporcuların önemli dereceler yapmasını sağladı." diye konuştu.

Uğur, hava koşulları ve çağdaş tesisler nedeniyle Adana’nın Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) olduğunu, sistemli çalışmanın semeresini gördüklerini belirtti. 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları’na Adana’dan mutlaka sporcu göndereceklerini dile getiren Ugur, Zeki Cem Tenekebüken ile antrenörü İbrahim Halil Aydın’ı kutlayarak, gelecekte daha iyi derece yapacağına inandığını sözlerine ekledi.