Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Manş Denizi’ni yüzecek sporcuları kabul ederek başarılar diledi.

Manş Denizi’ni geçen ilk ve tek Türk kadın olan Bölge Yüzme Antrenörü Nesrin Olgun Arslan ile Halime Acet, Gençlik Se Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ı ziyaret etti. Bu sene Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda takım halinde müsabakaya katılacaklarını ifade eden Arslan, zorlukları bildiğini vurguladı.

Büyük dalgalar, akıntı, rüzgâr, hava şartları ve diğer olumsuzluklara rağmen başarılı bir şekilde Adana ve Türkiye’yi temsil edeceklerini vurgulayan Arslan, "Antrenörlüğünü Kamil Resa Alsaran’ın yaptığı takımda, Manş Denizi'ni 9 saat 2 dakikada geçerek dünya rekoru kıran Erdal Acet'in kızı Halime Acet’in yanı sıra Ayşe Yasemin Yıldırım, Çilem Çelik, Beyza Kordan, Rengin Ergin Börekçi de bulunuyor." diye konuştu.

Arslan ayrıca, tesis konusunda kendilerine yardımcı olan Ataşbak’a teşekkür etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak da, bölgeden kadın yüzücülerin çıkmasının kendilerini gururlandırdığını vurgulayarak, "Bölge Antrenörümüz Nesrin Olgun Arslan daha önce 1979 yılında Manş Denizi'ni yüzen ilk ve tek kadın Türk sporcusu olması çok önemli bir duygudur." İfadelerini kullandı.

Öte yandan ziyarette Gençlikspor Kulübü Genel Sekreteri Metin Bölükbaşı da hazır bulundu.