PTT 1. Lig’de mücadele eden Adanaspor’da 0-0 sona eren Şanlıurfaspor maçında gösterilen mücadelenin sevinci yaşanıyor. Maçta 2 puan kaybettiklerini dile getiren Teknik Direktör Eyüp Arın, oyuncularının üstün bir oyun sergilediklerini belirterek onları kutladı.

5 Ocak Fatih Terim Stadı’ndaki toplantı salonunda orta saha oyuncusu Samican Keskin ile basının karşısına geçen Arın, hazırlık maçlarında gösterdikleri performansı Şanlıurfaspor maçında da devam ettirmelerinin sevindirici olduğunu söyledi. Oyuncuların özverisi, sahada rakibi oynatmama, kendilerinin oynama isteği, arzusunun Şanlıurfaspor maçında da devam ettiğini anlatan Arın, “İlkler her zaman zordur. Şanlıurfaspor gibi bu ligin iddialı ekiplerine karşı havanın aşırı sıcak olması, saha zemininin aşırı kötü olmasına rağmen, her iki takım oyuncuları ayakta kalmaya özen gösterdi. Biz biraz daha fazla ayakta kalmaya çalıştık. Bu ayakta kalma süresi içerisinde rakibin 90 dakika içerisinde üretken olmadan bir şutlarının direkten dönmesi, bizim rakibe karşı daha çok üretken ve çok net pozisyonlar bulmamız oyunun gidişatı hakkında bilgi verecektir diye düşünüyorum. Yani kazandığımız puan mı yoksa kaybettiğimiz puanlar mı deseniz, ben kaybettiğimiz 2 puan diyorum. Ama her şeye rağmen oyuncularımın o coşkusu ve bize verdikleri enerjileri pozitifti. Hepsini canı gönülden kutluyorum." ifadelerini kullandı.

“BAŞARIYA AÇ OYUNCULAR ARIYORUZ”
Toplantıda basın mensuplarının transferler konusundaki sorularını da cevaplayan Eyüp Arın, “Transfer bu ayın sonuna kadar devam ediyor. Zaten iskeleti olan bir takımdık. Şuan 25 değerli futbolcumuz var. Yeni transferlerimiz takıma katkı koyacak olan arkadaşlar. Özveriyle çalışıyorlar. Bizim hata yapma hakkımız yok. Herkes çalışacak formanın hakkını verecek. Bizde formanın hakkını verene forma şansı vereceğiz. Hala transfer görüşmemiz devam eden futbolcular var ancak fiyatlar çok yüksek. Onlar bizim fiyatlarımıza inmedikleri sürece almamız çok zor. Ekonomik şartlar çok ağır, bunu kaldırmamız mümkün değil, o yüzden bize uyacak, savaşacak formasının terletecek, başarıya aç oyuncular arıyoruz. O tür oyuncularla daha çok iş yapacağımıza inanıyoruz." dedi.

“TAKIMDA GÜZEL BİR ORTAM OLUŞTU”
Arın’ın ardından söz alan başarılı oyuncu Samican da takımda güzel bir ortam olduğunu, arkadaşları ile arasının iyi olduğunu anlattı. Konuşmasında Şanlıurfaspor maçını da değerlendiren Samican, “Şanlıurfaspor deplasmanı zor bir deplasmandı. Şanlıurfa iyi kadro kuran, büyük paralar harcayan, tanınmış futbolcuları transfer eden bir takımdı. Bizde iyi hazırlanmıştık, kazanmak için gitmiştik. Adana’ya göre daha sıcak bir ortamda maça başladık. Takım olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum. İyi pozisyonlar yakaladık. Kaçırdığımızı pozisyonlar oldu ancak önemli olan gol pozisyonuna girebilmekti. Gol pozisyonuna girdik ancak olmadı. Önümüzde çok maç var özveri ile çalışmalarımıza devam ederek takıma katkı koyacağız." diye konuştu.