PTT 1. Lig’de sahasında Denizlispor’u 2-0 mağlup eden Adanaspor’un Teknik Sorumlusu Eyüp Arın, bulundukları konumdan daha rahat bir ortama geçmek için kazanmaları gereken bir müsabakaya çıktıklarını ve haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Arın, "Denizlispor’un da bana göre son haykırışları, son umut bağladığı bir maçtı. Bu anlamda iki takım için de çok önemli müsabakaydı. Oyuncularımız maça bu istek ve coşkuyla inanılmaz derecede arzulu başladı. Maçın başında bulduğumuz penaltının birini gol yaparak, –kaçırdığımız golleri söylemiyorum– ilk yarıyı 1-0 önde bitirdik. 2. yarıda enerjimizi biraz ekonomik kullanma adına sıkıntı yaşadık. Sonradan oyuncularım toparlandı, pozisyonları bulmaya devam etti. Nihayetinde bunların birini gole çevirip, 2-0 kazandık." dedi.

Kulüp Başkanı ile görüştüğünü; sezon sonuna kadar takımın başında devam edeceğini ifade eden Arın, "Keşke sıkıntı olmasa, hiç gelmesek. Sıkıntılardan sonra gelip aldığımız başarı camiamız tarafından da çok istendi. Bu gelişim çok daha zor. Camia tamamen bize odaklanmış gibi gözüküyor. Ama bizde sihirli değnek yok. Değneğim oyuncular. Bu oyuncu grubumuz bu işin üstesinden gelecek. Onları kutluyorum." diye konuştu.

"MAÇA ÇOK KÖTÜ VE DAĞINIK BAŞLADIK"

Denizlispor Antrenörü Riyaz Murat Özduran ise Adana’ya galibiyet için geldiklerini kaydetti. Maça çok kötü ve dağınık başladıklarını ifade eden Özduran, şöyle konuştu:

"Yediğimiz 2 penaltı pozisyonu var. Tabiki hakemin takdiri. Penaltıdır değildir, o anda her şeyi göremedik. Birinci penaltı kaçırdıktan sonra takım biraz toparlanır gibi oldu. İkinci penaltıdan sonra ilk yarı çok dağınık, hiçbir takım hüviyeti göstermeden bitirdik. 2. yarıya biraz daha derli toplu başladık. 1-2 pozisyon yakaladık. Ancak ikinci golü yedikten sonra takım tamamen kabuğuna çekildi. Ve Adanaspor haklı bir galibiyet aldı. Tebrik ediyorum.

Düşme stresini iyice hissettiğinizde bu şekilde oluyor. Bazen istediklerinizi gerçekleştiremiyorsunuz. Ancak futbolcuların biraz daha şapkasını önüne koyması ve düşünmesi lazım. Bu poziyondan takımı tekrar kurtaracak onlar. Daha 8 maç var. Puan farkları çok büyük değil. Hala sonuna kadar umudumuz var."