PTT 1. Lig ekiplerinden Adanaspor, bu hafta sonu kendi evinde ağırlayacağı İzmir temsilcisi Göztepe maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

İlk hafta Şanlıurfaspor deplasmanında kaçan iki puana üzülen turuncu beyazlılar, Teknik Direktör Eyüp Arın gözetiminde günü çift antrenmanla geçiren Adanaspor bu karşılaşma sonunda ligdeki ilk galibiyetini almak istiyor.
Turuncu- beyazlı takımın tecrübeli orta saha oyuncusu Olcay Turhan, takımdaki arkadaşlık ortamının üst seviyede olmasının kendileri için avantaj olduğunu belirterek, bu birlikteliği sahaya da yansıttıklarını söyledi. Turhan, “Şanlıurfaspor karşılaşmasında 3 puanı hak eden taraftık fakat olmadı. Bu maçı geride bıraktık. Şimdi önümüzde Göztepe müsabakası var. Kendi evimizde oynayacağımız ilk maç. Burada taraftarımızın da desteğiyle sahadan 3 puanla ayrılmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Göztepe karşılaşmasına Osman Yereşen Tesislerinde hazırlanan Adanaspor’a taraftarlardan destek geldi. Antrenmanı tesislerde izlemeye gelen taraftarlar teknik heyet ve futbolculara tatlı ikram etti. Takımlarına moral veren taraftarlar futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi

ADANASPOR LİGİN EN GENÇ İKİNCİ TAKIM

PTT 1. Lig’de ilk hafta itibarıyla yapılan istatistiklerde Adanaspor’un en genç ikinci takım olduğu ortaya çıktı. Birinci haftada oynanan 9 karşılaşmada sahaya çıkan ilk 11’ler arasında Adanaspor, Kayseri Erciyesspor’un ardından en genç ikinci takım oldu. Kayseri Erciyesspor’un içinde bulunduğu ekonomik durum sebebiyle zorunlu genç oyuncu oynattığı göz önüne alındığında; Adanaspor, ligin ilk haftasında sahaya sürdüğü takım; 24.63 yaş ortalamasıyla en genç takım unvanını aldı. Son yıllarda alt yapısına yaptığı büyük yatırımlarla adından söz ettiren Altınordu ise 24.91 yaş ortalamayla Adanaspor’un gerisinde kaldı.

Yapılan analizde ilk haftada forma giyen kalecilerin yaşları da karşılaştırıldı. Hem birinci kaleciler bazında hem de ikinci kaleciler göz önüne alındığında Adanaspor, bu analizde de zirveye yerleşti. İlk 11‘de başlayan Hayrullah Mert Akyüz ligin en genç kalecisi oldu. Yedek Kulübesinde ikinci kaleci olarak bekleyen İrfan Can Eğribayat ise 17 yaşında.