ADANA (AA) - PTT 1. Lig'de şampiyonluğunu ilan ederek Spor Toto Süper Lig'e yükselen Adanaspor'un yönetim kurulu üyesi Erkin Doygun, kulüp marka ve logosunun kullanımı konusunda birtakım önlemler alacaklarını ifade etti.

Kulübün hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Doygun, yaptığı yazılı açıklamada, kentin önemli marka değeri "Adanaspor" ismi ve logosunun kullanım hakkının Adanaspor AŞ'ye ait olduğunu belirtti.

Bu marka değerini korumak amacıyla çalışma başlattıklarını bildiren Doygun, şunları kaydetti:

"Yeni sezonla beraber gerek taraftar ile kulüp arasındaki bilgi kirliliğini önlemek gerekse Adanaspor marka değerini korumak amacıyla Adanaspor ismi ve logosunun başkaları tarafından sosyal medyada veya ticari amaçla her türlü yerde kullanılmasını engellemek için yasal önlemler alınacaktır. Bu nedenle Adanaspor AŞ'ye tescilli Adanaspor marka ve logosunun hiçbir surette kullanılmamasını, söz konusu marka ile ilgili basım yapılmamasını, Adanaspor taraftarlarından da Adanaspor marka değerini korumak hususunda kulübümüzle birlikte gerekli hassasiyeti göstermesini, rica ederiz."