Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) temsilcilerinden Adanaspor, evinde konuk ettiği Gelişim Koleji’ni 92-81 yenerek play off potasına girdi.

Maça hızlı başlayan turuncu beyazlılar ilk periyotta 15 sayı atarken, potasında 13 sayı gördü. İkinci periyotta ise üstünlüğünü korudu ve soyunma odasına 35-33 önde girdi. Üçüncü çeyrekte ise 29 sayıyı bulan Adanaspor, potasında 22 sayı gördü. Son periyotta ise taraftar desteğini ve ev sahibi avantajını kullanan Adanaspor maçtan 92-81 galip ayrılmasını bildi.

Puan durumunda averaj ile 8. sıraya yükselirken, Gelişim Koleji ise 9. sırada yer aldı. Adanaspor’da en skorer oyuncular 23 sayı ile Mıchael Davis ve 20 sayı ile Kerem Özkan oldu.

Maç sonu basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Adanaspor Antrenörü Cengiz Karadağ, "Maçın teknik analizi ve basketbol hakkında konuşmak istemiyorum. Burada 12 tane aslan yürekli adam var ve kulüp tarihine geçtiler. Kulüp olarak ilk defa büyük bir ihtimalle play off'a kalacağız." dedi.

Adanaspor Kulübü Başkanı Tevriz Dura ise yaptığı açıklamada, "Adana’da son 15 yılın erkek basketbol liginde en güçlü takımını kurduk. Oyuncularımız aslan gibi çıktılar, adam gibi oynadılar. Zor maçı çok kolaya çevirdiler. Hepsine teşekkür ediyorum." dedi.