ADIYAMAN (AA) - Amatör ligde mücadele eden Adıyamanspor'da, kulüp tesislerinin boşaltılmasıyla ilgili süreç devam ediyor. 

Şanlıurfa 2. İdare Mahkemesi'nin, boşaltmayı durdurma kararının ardından tesise gelen Adıyamanspor Başkanı Recep Karaca, kilitleri değiştirilen binaya giremedi. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait olan ve 10 yıllığına Adıyamanspor'a tahsis edilen tesis, İl İdare Kurulu kararıyla salı günü boşaltılmıştı. 

Kilitleri değiştirilen binaya giremeyen Karaca, polis ekiplerini çağırdı ve ekiplerle yaptığı görüşmenin ardından, yetkililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesisin 5 yıl önce, 10 yıllığına kulüplerine tahsis edildiğini belirterek, Adıyaman Valiliği'nin, mahkeme kararını uygulamadığını öne sürdü.

Adıyaman Valiliği'nin, kanunsuz bir şekilde tesislerini gasp ettiğini savunan Karaca, "Şanlıurfa 2. İdare mahkemesinden, yürütmeyi durdurma kararı aldık. Kararı aynı gün, valiliğe ve Gençlik İl Spor Müdürlüğü'ne tebliğ ettik. Buna rağmen tesis bize teslim edilmiyor. Bir üst mahkemenin kararına saygı duyar, gerekirse tesisi teslim ederiz" diye konuştu.

Adıyamanspor tabelasının sökülmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Karaca, "Devletin tesisine yazık, günah değil mi? Spor Genel Müdürlüğü güreş tesisi yapacağını söyledi, tamam dedik. Eşyalarımızı boşaltmak için 2 ay süre talep ettik. Valiliğin bu tutumu, üsluba terstir" ifadelerini kullandı.