Bedensel Engelliler Boccia sporcusu Yavuz Acar ağır derece engelli bireylerin oynayabildiği Boccia sporunu Sakaryalı engelli bireylere tanıttı.
Sakarya’da Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı Boccia sporu tanıtımı Sakarya Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Sporu Sakaryalı engelli bireylere Bedensel Engelliler Boccia milli sporcusu Yavuz Acar tanıttı.
Özen: “Engelli arkadaşlarımızın bu sporu tanışması adına düzenledik”
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Boccia’dan Sorumlu Asbaşkan Selim Özen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun spor branşları içerisinde yer alan boccia sporu, 2014’ün başında federasyonumuza dahil olan, ağır düzeyde engelli bireylerimizin yapmış olduğu bir spor branşı. Bizlerin 2015 yılında göreve gelmesiyle birlikte Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun bünyesinde eğitim faaliyetlerimizi başlattık. Boccia sporunu ülkemizde tüm illerde ağır düzeyde engelli bireylerin yapabilmesi noktasında da eğitim ve tanıtım faaliyetlerini yürütmekteyiz. Bugün de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile birlikte burada bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirdik. Kurumlarda bazı engelli bireylerimizin, engelli arkadaşlarımızın bu sporla tanışması adına düzenledik bu tanıtımı. İlk defa bu tanıtımımızda da, engelli milli sporcumuz Yavuz Acar ve asistanı Cemal Acar nezaretinde bu tanıtımlarımızı gerçekleştirdik. Engelli bireylerin de bu sporu tanıması noktasında ve farkındalık yaratması noktasında da bu şekilde bunu yaşayan biriyle bu tanıtımı gerçekleştirmek istedik” dedi.
Acar: “Rehabilitasyon amaçlı yapılan bir spor”
Boccia sporunun rehabilitasyon amaçlı yapılan bir spor olduğunu belirten Bedensel Engelliler Boccia sporcusu Yavuz Acar, “2014 yılından beri boccia sporu yapıyorum. 2014 yılında ilk bu sporla tanıştıktan sonra turnuvaya katıldığımızda Türkiye şampiyonu olmuştuk, bedensel engelliler çiftlerde. 2015 yılında Kulüpler Şampiyonası’nda yine çiftlerde Türkiye şampiyonluğumuz, yine aynı yıl Samsun’da düzenlenen turnuvada Türkiye ikinciliğimiz var. 2015 yılında yine Türkiye’yi Polonya’da Dünya Şampiyonası’nda temsil ettik. O da ayrı bir tecrübe oldu bizim için. Boccia, en ağır düzeyde engellilerin yapabileceği bir spor. Ben bu işi yapamam diyen insanların şampiyonluklara ulaştığı bir spor. Rehabilitasyon amaçlı yapılan bir spor. Birçok kas hastasının, ağır engelli sporcuların rehabilite olabildiği, sosyal hayata kazandırmış olduğu bir spor dalı” diye konuştu.