Ağrı İbrahim Çeçen Cup ATP Challenger turnuvasında teklerde ve çiftlerde finale kalan isimler belli oldu.

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Challenger Turu takvimine bu yıl dahil olan Ağrı İbrahim Çeçen Cup’ta finaller netlik kazandı. Buna göre teklerde Farrukh Dustov ile Saketh Myneni, çiftlerde ise Alexandr Igoshin/Yaraslav Shyla ile Denys Molchanov/Konstantin Kravchuk ekipleri şampiyonluk için kozlarını paylaşacak.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğundaki organizasyonda altıncı gün, yağmurdan ötürü tamamlanamayan çeyrek final maçlarıyla başladı. Çeyrek final eşleşmelerinin neticesinde Rus Konstantin Kravchuk, Özbek Farrukh Dustov, Hint Saketh Myneni ve Ukraynalı Denys Molchanov, isimlerini son dörde yazdırdı.

Bu karşılaşmaların ardından bir süre dinlenen oyuncular, yarı final maçları için tekrar korta çıktı. 6 numaralı seribaşı Dustov, etkili bir servis performansına imza attığı buluşmada 5 numara Kravchuk’u 7-6, 6-2 ile geçerek bu sezonki ikinci finalini yakaladı.

Dustov’un rakibini belirleyen diğer yarı finalde büyük çekişme yaşandı. Yaklaşık iki saat süren maçta Molchanov’u 6-3, 3-6, 7-6’lık setlerle saf dışı bırakan turnuvanın 8 numarası Myneni, bu galibiyetle şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı.

Çiftler kategorisindeki yarı finallerde, Rus Igoshin ve Belaruslu Shyla, Hint ortaklar Sharan/Myneni’yi 6-4, 3-6, 11/9’la devirirken, turnuvanın iddialı takımı Kravchuk/Molchanov ise Litvanyalı tandem Laurynas Grigelis/Lukas Mugevicius’un rahatsızlıkları nedeniyle maça çıkamamasıyla finale ilerledi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kortlarında düzenlenen toplam 42500 avro ödüllü turnuvada tekler ve çiftler finalleri, yarın (4 Ekim Pazar) saat 11.00’de başlayacak.