Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, son dönemde Milli Eğitim Bakanlığı'nda siyasallaşmanın uzantısı olarak birilerinin minneti ile göreve gelen bazı yöneticilerin bu minnetin borcunu ödemek üzere kendilerinin o makama gelmelerine yardımcı olan iktidara yakın sendikaya üye bulma yarışına girdiklerini, başka sendikaların üyelerini ayrılarak iktidara yakın sendikaya destek olmaya zorladıklarını ve bu manada insanlara baskı uyguladıklarını duyduklarını söyledi.

Öğretmenlerin sorunlarını yerinde görme amaçlı Artvin'e gelen Genel Başkan Osman Bahçe, "Sendikalara zorla üye yapmak ve bir sendika üyesinin istifaya zorlanması yasal suç. Sendikalı olmak risk değildir, güvencedir. Onun için hepiniz bir sendikanın kendinize hizmet usulü açısından en yakın hissettiğiniz sendikanın üyesi olunuz ve sendikal tercihinizi hiç kimsenin sorgulamasına, sendikal tercihinize kimsenin müdahale etmesine fırsat vermeyiniz. Zira bugün sizin sendikal tercihinize müsahale etme cüretini gösterenler, siyasi tercihinize de müdahalede bulunacaktır, ertesi gün insan haklarına dair temel tercihlerinize bile müdahale etme cesaretini göstereceklerdir. Bu çerçevede ilk müdahaleye müsaade etmemek lazım. Hiçbir özel hayata dair müdahaleye müsaade etmemek lazım, bütünsendikalar bu konuda üyelerine destek olmaya hazır." dedi.

"POLİS KOLEJLERİNİN KAPATILMASI BİR ZULÜMDÜR"

Polis Kolejleri'nin kapatılmasının zulüm olduğunu belirten Genel Başkan Bahçe "Polis Kolejleri eğitim sendikalarının faaliyet alanı içinde değildir ama eğitimin olduğu her alan, haksızlığın olduğu her alan bizim destek sunacağımız bir alandır. Çocukların üniversite sınavına 2 ay kala okullarıyla ilişiğinin kesilmesi, yeni okul arayışlarına mecbur bırakılması, üniversite sınavı ki hayatlarının akışı değişecek, bir ömür boyu kendilerini etkileyecek en önemli anlarından biriyle karşı karşıyalar, böyle bir dönemde stresle, sıkıntıyla karşı karşıya bırakılmaları son derece olumsuz, son derece yanlı, son derece zulüm ürünü olarak görebileceğimiz bir uygulama. Bu olaylardan dolayı kapatanları kınıyoruz." diye konuştu.

OKULLARDA UYUŞTURUCU SIKINTISI

Okullarda uyuşturucu ve benzeri maddelerin yaygınlaşmasına da değinen Bahçe " Uyuşturucunun bu derece yaygınlaşması, suç örgütleri ve unsurlarının okul bahçelerine kadar girmesi, okul önlerini pazar olarak kullanması hususunda bu noktaya nasıl geldik, bu suç bağımlılık unsurları bu kadar legalleşir hale normalleşir hale nasıl geldi. Bunu da değerlendirmek lazım. Belki hükümetimiz ilgili bakanlıklarımız emniyet ve asayiş birimlerimiz şu anda meşgul oldukları, vatandaşın fişlenmesi gibi, vatandaşın takip edilmesi gibi kadrolaşmalar, tasfiyeler, kıyımlar gibi durumdan vazife çıkartma meşguliyetlerle değil, milletin gerçek problemleri ile milletin hayatını tehdit eden gerçek suçlarla ve suçlularla mücadele etmesi çok daha yerinde olacaktır. Zannediyoruz ilgili güvenlik birimlerin enerjisi icat edilen sahte problemlere ve sahte düşmanlara yönlendirildiği için gerçek düşmanlara faaliyet alanı açılmış oldu. Gerçek düşmanlar sokaklarda daha rahat hareket ediyor." şeklinde konuştu.