KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL), 12. hafta sonunda maç fazlasıyla lider olan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ Spor), ilk yarının son haftasında deplasmanda karşılaşacağı Galatasaray Odeabank'ı mağlup ederek, ligin ilk devresini lider tamamlamak istiyor.

Yeni sezona transferlerle kadrosunu güçlendirerek başlayan Kayseri temsilcisi, ligin geride kalan 12 haftasında 10 maç kazanarak, önemli bir başarıya imza attı. Kırmızı-beyazlı ekip 12. haftada konuk ettiği Beşiktaş'ı 91-68 gibi farklı sporla yenerek, maç fazlasıyla Galatasaray Odeabank önünde liderlik koltuğuna oturdu.

AGÜ Spor, 13. haftanın açılış maçında 24 Ocak Cumartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonunda Galatasaray Odeabank'ı yenerek, ilk yarıyı zirvede bitirmenin hesaplarını yapıyor.

-"Umarım ilk yarının lider takımı biz oluruz"

AGÜ Spor Başkanı Ömer Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok kaliteli oyunculara sahip olduklarını belirterek, bu sezon ligde önemli başarılar elde etmek için yola çıktıklarını söyledi.

Geride kalan haftalarda alınan başarılarla taraftarlarının yüzünü güldürdüklerini belirten Yağmur, şunları kaydetti:

 "Lige çok iyi başlangıç yaparak, ilk 6 maçımızı kazanmıştık. ilk haftadan itibaren sırasıyla Adana BOTAŞ, Hatay Büyükşehir Belediyespor, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Edirne Belediyesi Edirnespor, İstanbul Üniversitesi BGD ve Osmaniye Gençlik takımlarını mağlup etme başarısı göstermiştik. Daha sonra şanssız bir şekilde Fenerbahçe ve Adana ASKİ'ye yenilmiştik. Bu yenilgilerin ardından takım toparlanarak yeni bir galibiyet serisi yakaladık. Son olarak Beşiktaş'ı sahamızda farklı mağlup etme başarısı gösterdik ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturduk. Şimdi önümüzde ilk yarının  son haftasında yapacağımız Galatasaray Odeabank karşılaşması var. Galatasaray Odeabank'ı mağlup ederek, ligin ilk yarısını lider bitirmek istiyoruz. Takımın morali yerinde."

Yağmur, takıma kısa bir süre önce katılan ABD'li basketbolcu Whalen'in çok kaliteli bir oyuncu olduğunu belirterek, liderlik yolunda ondan çok şey beklediklerini de sözlerine ekledi.

- "Çok çalışarak bu başarıya ulaştık"

Başantrenör Ayhan Avcı ise 12 haftada başarılı sonuçlar aldıklarını belirterek, "Dünkü Beşiktaş galibiyetiyle maç fazlasıyla lider olduk. Çok çalışarak bu başarıya ulaştık. Ligin ilk yarısını lider bitirme hedefimiz var. Galatasaray Odeabank ile çok zorlu bir maça çıkacağız. Bu karşılaşmadan galip ayrılarak, liderlik koltuğuna oturmak istiyoruz. Çok zor olacak ama umarım kazanırız" diye konuştu.