Avcı, AGÜ Sümer Yerleşkesi'nde düzenlediği basın toplantısında, her sene ilk üçe oynayan bir takım oluşturduklarını ifade etti.

Başarıda istikrarı yakalamaya çalıştıklarını belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Geçen sezon Türkiye ve Eurolig'deki tüm takımları yendik. Ama artık bir üst kademeye gitmek gerekiyor. Bir sefer değil her zaman yenebilmek lazım. Bunun için de kadromuzu ona göre şekillendirdik.  Hedefimiz şampiyonluk. Çünkü daha iyi kadro oluşturduk. Güzel bir sezon olacağını düşünüyoruz. Bu yıl bizimle birlikte olacak 6 yabancı sporcumuz var."

Her yıl olduğu gibi bu yıl da takıma genç oyuncular aldıklarını anlatan Avcı, çok büyük bütçelerle Türk oyuncu almak yerine alt yapıdan yetişen genç oyuncularla çok önemli işler yapmaya gayret ettiklerini, bu zamana kadar da başardıklarını söyledi.

Yabancı oyuncu alırken de genç olmasına dikkat ettiklerini ifade eden Avcı, "Eurolig'de mücadele edeceğiz ve orada çok zorlu maçlarımız olacak. Takımıma güvenim sonsuz. Çok güzel bir ortam var. Bu sene geçmiş yıllardan çok daha iyi olacak. Bunun garantisini verebilirim" diye konuştu.

Kulüp Başkanı Ömer Yağmur da geçen yıl ilk 9 maçı yenilgisiz tamamladıklarını, bu yıl da böyle güzel bir başarıyla lige başlamak istediklerini söyledi.

Abdullah Gül Üniversitesi bünyesine katılarak daha kurumsal bir yapıya kavuştuklarına dikkati çeken Yağmur, "İstanbul Üniversitesi'nin bayan takımı yıllardır ligde. Biz de inşallah bundan sonra AGÜ bünyesinde varlığımızı sürdüreceğiz" dedi.

AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da dünya çapında bir üniversite olmak istediklerini ifade etti. 

Avrupa'da üniversitelerin basketbol ve diğer alanlarda ülke çapında bilinen, üniversitelerin kimliğini oluşturan önemli kulüplere  sahip olduğunu belirten Sabuncuoğlu, "Türkiye'de de AGÜ olarak bunun adımını atmış oluyoruz. Ülke çapında ve uluslararası alanda başarılara imza atacak büyük bir kulübümüzün olması çok önemli" diye konuştu.

Takımın yeni transferlerinden 2,02 santimetrelik Sasha Khomenchuk, AGÜ Spor'a şampiyonluk yolunda katkı sunmak için geldiğini söyledi.