Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, Memorial Kayseri Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti.

Esra Ural, Pınar Demirok, Sinem Ataş, Gülşah Duman, Deniz Çatalbaş ve Özge Bilgin adlı oyuncular; ortopedi, kardiyoloji ve dahiliye bölümlerinde muayene olarak, Efor ve EKG testleri yaptırdı. Oyuncuların kan değerleri de değerlendirilerek akciğer filmleri çekildi. Yapılan kontrollerin ardından sporcuların tamamında hiçbir sağlık sorununa rastlanmadı.

AGÜ Antrenörü Ayhan Avcı, 5 Eylül günü 3 yabancı oyuncunun daha Türkiye’ye geleceği ve 7 Eylül’de Memorial Kayseri Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçeceğini söyledi.

Avcı, geçen sezona göre bu yıl daha az yabancı oyuncu ile lige başlayacaklarını belirterek, "NBA’da oynayan 3 oyuncumuzun sağlık kontrollerini maçlarına göre ayarlayacağız. Bu sezon da diğer sezonlarda olduğu gibi genç oyuncu transferlerimize devam ediyoruz. Kadromuza 2 genç oyuncu eklendi. Yabancı oyuncular konusunda nokta atışı yaptığımızı düşünüyorum. Amacımız, ligde ilk 3 içine girebilmek. Geçen sene bir ilki başarıp final oynadık. ‘Bu sene daha ileri gidebilir miyiz?’ ona bakacağız. Ligde çok iyi takımlar var. İlk üçün altına düşmemeyi planlıyoruz." diye konuştu.