Anadolu Efes Başantrenörü Ahmet Çakı, Fenerbahçe karşılaşmasına gerin ve baskı altında başladıklarını belirterek, oyuncularının iyi reaksiyon ortaya koyduğunu söyledi.
Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off final serisi 5. maçında Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 80-72’lik skorla mağlup etti. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında Anadolu Efes Başantrenörü Ahmet Çakı ve Anadolu Efes’in yıldız basketbolcusu Birkan Batuk açıklamalarda bulundu.
Maçın başında gergin ve baskı altında kaldıklarını söyleyen Ahmet Çakı, “Bunun getirisi 6 sayı oldu. Periyot arasında ve devre asında mücadele etmemizi konuştuk. İkinci periyotu 24-17 kazanmıştık. Oyuncularım iyi reaksiyon gösterdi. Kararlılığı da ortaya koyunca hücumda da sayı bulunca galip geldik. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Final serisine yakışır bir maç oldu. Çok kaliteli bir ligimiz var. Fenerbahçe’yi de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
BATUK: “SERİYİ UZATTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”
Birkan Batuk ise seriyi uzattıkları için mutlu oldukları belirterek, “Maça iyi başlamamamıza rağmen pes etmedik. Maçın genelinde skor üretmekte zorlandık. Ülker Arena’da bizi çok zor bir maç bekliyor. Fenerbahçe seyircisi önünde şampiyon olmak isteyecektir” şeklinde konuştu.