Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbol ile ilgili tek yetkilinin teknik direktörlük görevine getirdikleri Şenol Güneş'te olduğunu açıkladı. Çebi, profesyonel futbol şube sorumluluğu görevini bıraktıklarını ifade ederken, 2. başkanlık görevinin ise devam ettiğini de vurgulayarak, "Buna karşın her şeyden sorumlu olacağım." dedi.

BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen ve soruları cevaplayan Çebi, 2015 -2016 futbol sezonu öncesinde futbolun herşeyiyle Şenol Güneş’e bağlandığını ve artık futbol şubesinde görev yapmayacaklarını söyledi.

Kulüp Yönetim Kurulu üyeliği ve 2. Başkanlık görevine devam edeceğini de belirten Ahmet Nur Çebi, "Futbol şubesi ile ilgili ve son zamanlarda yazılanlar hakkında cevap vermek adına buraya geldim. Bizler yönetime geldiğimizden sonra futbolun olabildiğince profesyonelleşmesi ve kurumsallaşması için adımlar atıldı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Tamer Kıran'ın Futbol Komitesi'nin başında olduğu dönümde futbolun profesyonelleşmesi için çalışmalar yaptık. Geçtiğimiz dönemde Önder Özen’in istifasıyla birlikte futbol şubesinde profesyonel çalışanlar adına ilk kayıbı vermiştik." diyerek, şöyle devam etti:

"Beşiktaş Kulübü’nün futbolu bilenlerle birlikte yönetilmesi gerektiğini düşündük. Ben de hak verdim. Önder Özen'in istifasından sonra yürüyen düzene müdahele etmemek için, bu süreç ve profesyonellik kavramını sürdürmek için bu görevi kabul ettik. Sayın Mete Vardar, Berkan Gocay ve Erdal Torunoğulları ile bir süreç geçirdik. Bu sürecin bitişiyle birlikte, Futbol Şubesi'nde benimle beraber çalışan arkadaşlarımla bu görevi bıraktık. Futbol ile ilgili akla gelen her şeyin tamamen Şenol Güneş hocaya teslim edildiğini buradan söylüyorum. Futbol Şubesi'nde birlikte çalıştığım Mete Vardar’a, benimle birlikte transfer çalışmasını yürüten Erdal Torunoğulları’na ve diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Beşiktaş’a hizmet etmek için illa ki yakanızda bir rozete gerek yok. Ben buranın 2. başkanıyım her zaman Ümraniye’den içeriye gireceğim. Bunları yapamadığım zaman yani hizmet edemediğimi düşündüğüm andan itibaren istifa edebileceğimi de kamuoyuna buradan bildiriyorum. Başkanın siyaseti Beşiktaş’ın siyasetidir ve buna saygı duymak zorundayız. Kimseye de bir kırgınlığım yoktur."

"FUTBOL ŞUBE SORUMLULUĞU GÖREVİNİ BIRAKIYORUZ"

Beşiktaş futbolunun artık profesyoneller tarafından idare edileceğine de vurgu yapan Çebi, "Futbol Şubesi'ndeki arkadaşların görevleri son buldu. Beşiktaş'a hizmet etmek için omuzunuzda bir rütbe veya yakanızda bir etiket olmaya gerek yok. Bizim burada asli görevimiz yöneticiliktir. Bu görevimize devam edeceğiz. Bu görevi kongreden aldığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben Beşiktaş'ın 2. başkanlığını yapıyorum. Her zaman Ümraniye'den, Akaretlerden, Akatlardan içeri gireceğim. Yapacağım zamana kadar bu görevimi yapacağım, yapamadığım zaman istifa ederim." dedi.

Beşiktaş'taki futbolun bundan sonra daha olumlu gideceğini Şenol Güneş'le yaptıkları görüşmelerde daha iyi anladıklarını belirten Ahmet Nur Çebi, "Çok değerli bir hoca seçtik, bu seçim sırasında destek veren Mete Vardar ve başkanımız Fikret Orman'a teşekkür ediyorum. Mete Vardar'ın sonuna kadar ısrar etmesiyle biz Şenol Güneş'le anlaştık." diye konuştu.

TRANSFERLE İLGİLİ SORULARI CEVAPSIZ BIRAKTI

Bu arada Ahmet Nur Çebi, kendisine yöneltilen transfer sorularına ise "Transferleri bana değil hocamıza sorun artık patron o." diye cevapladı ve yorum yapmaktan kaçındı.

Demba Ba'nın satış ve Yevhen Konoplyanka'nın transferiyle ilgili soruları da cevaplayan Çebi, "Şu anda gündem futbol şubesi. O konulara yanıt vermeyeceğim. Bizler Beşiktaş'ı yönetiyoruz. Ümraniye'nin, Akaretlerin kapıları yöneticilere tamamen açıktır. Elimden geleni yaparım. Ümraniye'ye aslanlar gibi gelir ve hocamıza aslanlar gibi katkı veririm. 'Orman el koydu, Orman yöneticilere yasak koydu'" ifadeleri hiç hoş değil. Bu kapılardan içeriye kongrenin görev verdiği sürece girer çıkarım. Yaptığım hatanın hesabını da Yönetim Kurulu'nda veririm. Bu konuda daha fazla itibar kaybettirici ve yönetim kurulu içerisinde sürtüşme varmış gibi haberlerinin yapılmamasını rica ediyorum. Bunu son kez yapıyorum, bir daha böyle bir ricada bulunmayacağım." diye konuştu.

BJK Vodafone Arena ile ilgili bir soru üzerine ise çalışmaların sürdüğünü belirten tecrübeli yönetici, "Çalışmalar sürüyor. Gidin bakın. Görünüyor herşey. Bana görünmeyenleri sorun cevaplayayım. Güneşli günlere az kaldı. Şimdi bana izin verin Ümraniye tesislerimizin içerisinde de şantiye işlerimiz var gidip orada bir bakayım." diyerek sözlerini tamamladı.