Galatasaray’da başkan adaylarından Ahmet Özdoğan, seçilmesi halinde Galatasaray'da büyük başkan olmayacağını, Galatasaray'ın büyük olacağını söyledi.

23 Mayıs’ta yapılacak olan seçimli olağan genel kurulda başkan olduğu taktirde yapacağı projelerden bahseden Özdoğan, akşam saatlerinde Şişli’de bir otelde sarı kırmızılı genel kurul üyelerinin sorularını cevapladı. Ahmet Özdoğan, şöyle konuştu:

"Bütün Galatasaraylılar ile konuşmak istiyorum. Galatasaray 3 ayda zarar etti mi ne kadar zarar etti? bilmiyoruz. Peki Galatasaray 2014’te zarar ettiği rakamın üzerinde mi şuan? onu da bilmiyoruz. Ne kadar kredi çekildi bankalardan ben bunları soruyorum. Sonuçta Dursun başkan bunların hepsini biliyor."

Galatasaray’ın mali tablosu hakkında bilgileri olmadığını dile getiren Özdoğan, "Bir kongre yaparız ve herkesin kabul ettiği borcu görürüz, başkan seçilirsek eğer ve 3 yıl sonra bu borcun altında bir borçla yönetimimizin neler yaptığını gösteririz." diye konuştu.

Turgay Kıran’ın ve Dursun Özbek’in yapılacak transferlerle ilgili söylemlerinin sorulmasına ise Özdoğan, "İki şeyi birbirine karıştırmayalım. Transfer bir günlük yaşamdır. Bütçe yapar mali genel kurula gelirsiniz. Bir gün geçmişi tartışacağız, bir günde geleceğe bakacağız. Geleceğe baktığımızda bir tablo çıkacak ortaya. Bütçe çıktığı zaman transfere bir rakam konulacak. Bunun üzerine 1 lira dahi bende koydurmam. Transferi, hoca ve teknik kadro yapar. Onlara ya güveneceksiniz ya da güvenmeyeceksiniz. Eğer güveniyorsanız hocanız sizden isteklerde bulunacaktır. Galatasaray’a layık olan futbolculara da buna göre bakacağız. Ama büyük oyuncuları şu mali tabloyla almamız mümkün değil. Galatasaray’da bir futbolcu ismi geçiyor, diyelim, kulüpten 18 milyon Euro alıyor. Galatasaray bunu nasıl öder? Galatasaray bunu ödedi diyelim, bir ya da 2 yıl sonra ne olacak. Bunu kabul etmem mümkün değil. Ben büyük başkan olmayacağım. Galatasaray büyük olacak. Galatasaray’da başkanlık rehberlik olacak. Galatasaray başkanının bir duruşu olacak. Galatasaray’ın haklarından bir adım geri atmam." diye konuştu.

Bir genel kurul üyesinin şike olayları ilgili fikrini sorduğu Ahmet Özdoğan, şu yanıtı verdi:

"Bu olay bence ikiye ayrılıyor. Spor hukuku ve ceza hukuku. Ceza hukuku konusunda söyleyecek bir lafımız yok. Olmaz. Çünkü ben hukukçu değilim. Ama sportif açıdan bakılırsa bu konuda tahkim kurulu verdiği bir karar var. İki yönetici şike yapmış diyor. Bu yetmiyor. UEFA’ya gidiyorlar ceza kurulu diyor ki bu kulüp şike yapmış. Tahkim Kurulu’da aynı şekilde, Cas’ta aynı şekilde. İsviçre Mahkemesi’de şike yapılmış diyor. Ben demiyorum bütün bunları, mahkemeler şike yapılmıştır diyor."

Özdoğan ayrıca mevcut başkan Duygun Yarsuvat’ın adaylardan Dursun Özbek’i desteklediğini açıklamasının etik olmadığını belirtti. Ahmet Özdoğan, "Yarsuvat başkan adaletten bahsediyor. Her gittiği yerde adaleti savunuyor. Kendisi zaten hukukçu. Ama bu sayın başkan Galatasaray tüzüğüne hep atıfta bulunuyor. Gizli oy açık tasnif diyor. Gizli oy demek ne demek? ‘yorum yapma be kardeşim’ demek. Ondan sonra da diyor ki, birlik – beraberlik ve kardeşlik diyor. Bunların hiçbirine bir şey söylemiyorum ama bu beni üzdü." diye konuştu.