Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde 9 defa altın kemer kazanan Ahmet Taşçı, Osmanlı döneminin başpehlivanlarından Kel Aliço'nun rekorunu kırmayı hedefliyor.
Yaşlı güreşin yaşayan efsanesi bu sene Edirne Sarayiçi'de 654'ü yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ninde iddialı olduğunu açıkladı.. Ünlü güreşçi, Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreş Takımı'nı ziyaret etti. Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in daveti üzerine Manavgat'a gelen Taşçı, belediyenin yağlı pehlivan sporcularıyla birlikte kıspet giyerek yeşil çayırda peşrev çekti.
Ahmet Taşçı, belediyenin yağlı güreş antrenmanı yaptığı çayırda Kırkpınar'da Antalya'ya 2 defa altın kemer getiren Mehmet Yeşil Yeşil ile birlikte güreş tuttu. Ahmet Taşçı ile Mehmet Yeşil Yeşil'in güreş tutmasına Manavgatlı yağlı güreş severleri alkışlarla destek verdi.
Yaşlı güreşte başarısını hedefini büyük tutma ve çok çalışmaya borçlu olduğunu belirten Taşçı, "Yağlı güreşte idol aldığım kimse olmadı. Hedefimiz bu sene 654 Tarihi Kırkpınar Güreşi'nde güreşerek Osmanlı döneminde 56 yıl yeşil çayırlarda güreşen Kel Aliço'nun rekorunu geçmek. 57 yaşındayım bu sene Kel Aliço'nun rekorunu geçmek için kıspet giyerek güreşeğim. Kırkpınar'a Manavgat'ta hazırlanıyorum. Yağlı güreşte başarımı hedeflerimi büyük tutma kendimi sürekli yenileme ve çok çalışmaya borçluyum. 57 yaşındayım. Bu sene Kırkpınar'da güreşerek Osmanlı dönemin 56 yıl yeşil çayırlarda güreşen Kel Aliço'nun rekorunu kırmak istiyorum." diye konuştu.
Genç güreşçilere dopinten uzak durun tavsiyesinde bulunan Taşçı, bir iki yıllık yalancı başarılar için bir ömürlük spor hayatının bitirmenin bir anlamının olmadığını söyledi. Dünya Anti Doping Ajansı(WADA) başta güreş olmak üzere tüm spor dallarında doping kontrolünde ince eleyip sık dokuduğunu belirten Taşçı, her güreşçinin hedefinin ata sporunu çıtasını yukarı çıkarmak olması gerektiğinin altını çizdi.